BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

İddia: Sinan Oğan seçimlerden sonra arabasını değiştirdi! Fiyatı dudak uçuklattı

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren Sinan Oğan'la ilgili flaş iddia. Deniz Zeyrek o iddiayı köşesine taşıdı... Oğan’ın fiyatı 12 milyon TL’yi bulan araba aldığı öne sürüldü.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49.52, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 44.88 oranında destek bulduğu, ancak ’50+1′ şartının sağlanamaması nedeniyle ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 5.17’lik oyuyla kritik bir konuma gelen Sinan Oğan, Erdoğan'a ikinci turda Erdoğan'a destek vermişti. 

12 milyon liralık Alman arabası

Sinan Oğan, seçimin ardından ise sessizliğe bürünmüştü. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Oğan’la ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. “Aynı zamanda hemşehrim olan yakın bir arkadaşım, geçenlerde ‘Biliyor musun Sinan Oğan seçimlerden sonra arabasını değiştirdi. 12 Milyon liralık bir Alman arabasına biniyor artık’ dedi” ifadesini kullanan Zeyrek, şöyle devam etti:

‘Iğdırlı bir galericinin arabası’

“Ben gayet normal karşıladım. Mensubu olduğu Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı göçmen konusunda yeniden ‘mültecilere olan ev sahipliğine aynen devam edeceğiz’ noktasına gelmesine Oğan ya itiraz edecekti ya susacaktı. Demek ki susmayı tercih etti. Arkadaşım şöyle bir detay verdi: ‘Sordum, ‘Iğdırlı bir galericinin arabası’ dedi. (…)”

Sinan Oğan mesaj attı Deniz Zeyrek özür diledi!

Deniz Zeyrek daha sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak haberiyle ilgili özür diledi. Zeyrek, "Sinan Oğan, bu sabah gönderdiği mesajda söz konusu otomobilin 2017 model ve 6 milyon lira değerinde olduğunu, seçimden önce sahip olduğu benzer fiyatta bir otomobilin yerine aldığını yazdı. Yazıyı yazarken aracın 2023 model olduğunu varsayarak kontrol etmiştim. 2023 model (Mercedes S400 d 4matic) otomobilin 12 milyon olduğunu tespit edince de kaynağımın söylediği rakamı doğru kabul etmiştim. Fiyat konusundaki hatamı düzeltir, özür dilerim." diye yazdı.

8 milyona o aracı satmaya hazırım...

Sinan Oğan, Deniz Zeyrek'ten gelen özür açıklamasının ardından sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Gazeteci Deniz Zeyrek bize sorup doğrulama gereği duymadan yaptığı yanlış haberi düzeltmek durumunda kaldı. Bindiğim 2. El araç meclisteki bir çok CHP milletvekilinin aracından daha eskidir. Eğer bu araç Deniz beyin dediği fiyatlardaysa hemen satabilirim. Hatta bırakın 12 milyonu, 10 milyona, hatta 9 milyona ve hatta 8 milyona satmaya hazırım. Aracın bozuk paçalarını değiştirme masraflarına rağmen pazarlık yapalım, aracı alayım diyen olursa daha aşağısına da satmaya hazırım :) Ayrıca bu yanlış haber üzerinden bizi linçleyen siteler şimdi lütfen bu yanlışı düzeltsinler."