BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.434,60
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Huawei'den dünya devi kargo şirketine suçlama

Dünya çapında hava-kara transfer ve lojistik hizmeti sunan bir Amerikan şirketi olan FedEx, Huawei tarafından evrakları ABD’ye göndermekle suçlanıyor.

Abone ol

Huawei'den yapılan açıklamaya göre FedEx, Çin’e gitmesi gereken iki paketi başka yere yönlendirmekle suçlandı. Aynı zamanda Vietnam’dan gönderilen iki paketin de Asya’daki diğer ofisler yerine ABD’ye yönlendirildiği söylendi.

Çinli teknoloji devi, Amerika Birleşik Devletleri’ne yönlendirilen paketlerde teknolojik bir şey olmadığının altını çizdi.

Şirket yaptığı açıklamada FedEx’e olan güvenin sarsıldığı söyledi. Huawei, lojistik faaliyetlerini yeniden değerlendirmeye karar verdi. Ayrıca, Çin Posta Düzenleme Kurumu’na da şikayette bulunuldu.

fedex

FedEx'ten açıklama geldi
FedEx cephesi de konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve yanlışlığı doğruladı. Ancak bunun için hiçbir yerden talimat alınmadığının altını çizdi.

ABD'den Huawei'ye yasak

ABD Huawei yasağı kararının ardından Google, Intel ve Qualcomm gibi Amerikan teknoloji şirketleri Huawei ile ilişkilerini askıya alma kararı almıştı. Android lisansı iptal edilen ve WiFi ittifakında yetkileri sınırlandırılan Huawei kendi işletim sistemi için kolları sıvamıştı.