BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.487,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Hasan Çelebi ve Talebeleri' sergisi açıldı

Klasik Türk Sanatları Vakfı ve Ümraniye Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Hasan Çelebi ve Talebeleri’ adlı sergi büyük ilgi gördü.

Abone ol

Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında hazırladığı ‘15 Sergi 15 Seminer’ programının dokuzuncusu olan ‘Hasan Çelebi ve Talebeleri’ adlı sergi ve açılış programı, Ümraniye Belediyesi Nikâh ve Kültür Sarayı'nda yapıldı.

Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra, Klasik Türk Sanatları Vakfı Başkanı Ahmet Zeki Yavaş, Prof Dr. Uğur Derman, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Muhsin Demirel ve Davut Bektaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN CAN: ‘SANATIN VE SANATÇININ HER ZAMAN YANINDAYIZ’

Program ‘Hasan Çelebi ve Talebeleri’ isimli serginin açılışı ile başladı. Açılışı Başkan Hasan Can ve Klasik Türk Sanatları Vakfı Başkanı Ahmet Zeki Yavaş birlikte yaptı. Sergi açılışında kısa bir konuşma yapan Klasik Türk Sanatları Vakfı Başkanı Ahmet Zeki Yavaş, Ümraniye Belediye’nin bu sanatlara verdiği destek için Başkan Hasan Can’a teşekkür etti. Daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tür kıymetli sanatlara ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Böyle anlamlı bir etkinlikte yer almanın kendileri için de mutluluk verici olduğunu belirten Başkan Hasan Can, bu alanda ortaya konulan eserlerin hak ettikleri ilgi ve değeri görmeleri gerektiğini belirtti. Vakıf Başkanı Ahmet Zeki Yavaş, Başkan Hasan Can ve Kütüphane Müdiresi Türkan Öztürk’e birer hediye takdim etti.

Program, ‘Hasan Çelebi ve Talebeleri’ konulu seminer ile devam etti. Prof. Uğur Derman başkanlığında düzenlenen seminere Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Muhsin Demirel ve Davut Bektaş konuşmacı olarak katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminerde Hasan Çelebi ve sanatı üzerine düşüncelerini paylaşan konuşmacılar, Çelebi ve öğrencilerine dair bilgiler üzerinde durdu. Seminer sonunda, Ümraniye Belediyesi tarafından konuşmacılara birer plaket verildi.

Öte yandan, ‘Hasan Çelebi ve Talebeleri’ isimli sergi 4 Ekim Pazartesi gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.