BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ortaca'da servis şoförlerine uyarı

Muğla'nın Ortaca merkez ve köylerinde hizmet veren öğrenci servis sürücülerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Abone ol

Ortaca Emniyet Müdürlüğü Lokali salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında, servis şoförlerinin uyması gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı; 2010 2011 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrenci servis araçlarının öğrencileri taşırken uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. İlçe Emniyet Müdürü Bıçakçı; “Çocuklar geleceğimiz, göz bebeklerimiz. Ülkemizde son zamanlarda daha da önem arz etmeye başladı. Özellikle hizmet kalitesinin artmadığı zamanlarda, hizmet kalitesinin düşürüldüğünde, fazla yolcu alımlarında, servise istihap hattinden fazla öğrenci alındığında olabilecek kazalar, ülke bazında sansasyonel haberler haline dönüşüyor. Özellikle bunları önlemek, geleceğimiz olan çocuklarımızın ruhsal ve bedensel gelişiminin üzerinde katkısı olabileceğini düşündüğümüz için, böyle bir toplantıyı organize etme gereği hissettik.

Bu toplantıda arkadaşlarımız teknik olarak neleri uymanız gerektiğini, hangi kurallar çerçevesi içinde hareket etmeniz gerektiğini anlatacaklar. Ben yalnızca sizleri öncelikle hoş geldiniz demek için, sizlerle tanışmak için buraya geldim. Toplantının devamını arkadaşlarımız devam edecektir. Sizler ve bizler kamu hizmeti yapıyoruz. Sizlerde kamu hizmeti yapıyorsunuz. Bizim buradaki amacımız, hiçbir servis aracımızı faaliyetinden men edecek, bu arkadaşlarımızı ceza yazalım, işte hizaya sokalım gibi bir düşüncemiz yoktur. Tüm düşüncemiz hizmet standardımızın daha da yükseğe çıkarmaktır. Geçmişte öğrenci servis araç sürücüleri ile ilgili yaşanan olumsuzlukların yeni dönemde yaşanmaması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor.

Geleceğimiz olan çocuklarımızı taşırken uyulması gereken ve yerine getirilmesi gereken kurallar var. Bu kuralları uyarsak bir sorun yaşanmaz. Biz Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak sizlere görev alanımız dâhilinde her türlü yardıma hazırız. Başta ben olmak üzere, ilgili birim amirlerimizi direk arayabilirsiniz. Bizlere gece gündüz ulaşabileceğiniz. Çocuklarımızı en güvenilir şekilde okullarına ulaştırmak, okullarından tekrar evlerine geri götürmektir. Trafik güvenliği içinde sizler bu hizmeti yürüteceksiniz” dedi.

Bölge Trafik Büro Amiri Soner Çandır da, öğrenci servis araçlarının sürücülerini uyması gereken kurallar hakkında bilgi vererek, “Her servis aracı bir rehber öğretmen bulundurmak zorundadır. Araçların arka bölümlerinde öğrencilerin iniş ve binişleri esnasında kırmızı ışık veren büyük harflerle yazılmış Dur’ yazısı bulundurmak zorunda. Okul Taşıtlarda her öğrenci için bir emniyet kemeri bulundurulmak zorunda.

Okul servis aracının arkasında, öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 santimetre çapında kırmızı ışık veren bir lamba bulunmalı ve bu lambanın yakılması halinde üzerinde siyah renkte büyük harflerle ‘dur’ yazısı okunacak şekilde tesis edilmiş olmalı, lambanın yakılıp söndürülmesi tertibatı fren lambaları ile ayrı olmalıdır” diye konuştu.