BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Denizli, hayırsever işadamını kaybetti

Denizli'nin hayırsever yatırımlarıyla tanınan işadamı Osman Nuri Yılmaz 84 yaşında yaşamını yitirdi.

Abone ol

Denizli'de özellikle eğitime yaptığı katkılar ile tanınan Babadağlı hayırsever işadamı Osman Nuri Yılmaz (84) vefat etti.

1926 yılında Babadağ İlçesinde doğan ve 1943 yılında İstanbul'da ticaret ve inşaat işi yaparak iş hayatına atılan Osman Nuri Yılmaz, 1973 yılında 15 ortaklı Göveçlik İplik Fabrikası'nın kurucuları arasında bulunuyordu.

Okulları unutmadı

Bir eğitim gönüllüsü olan Yılmaz, Babadağ İlçesine Müşerref Yılmaz İlköğretim Okulu, Osman Nuri Yılmaz İlköğretim Okulu, İçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası, Milli Eğitim Öğretmen Lojman Binası, Atatürk İlköğretim Okulu’na Ek Bina yaptırdı. Son olarak Müşerref-Osman Nuri Yılmaz Anaokulu yaptırmak için Denizli Valisi Yavuz Erkmen ile Mayıs ayında protokol imzalayan Osman Nuri Yılmaz'ın vefat haberi Denizli ve Babadağ'da üzüntüye neden oldu.

Cenazesi bugün

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, hayırsever işadamanı yitirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtirken, Osman Nuri Yılmaz bugün öğle namazına müteakip Babadağ Merkez Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.