BIST 10.154
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.397,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

BTSO şehit çocuklarına burs verecek

BTSO Başkanı Celal Sönmez, şehit ve gazi evlatlarına burs vereceklerini söyledi.

Abone ol

Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nı ULUTEK'te gerçekleştiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), şehit ve gazi evlatlarını burs verilmesine karar verdi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, bu yılın sonu veya 2011 ortalarında ülkenin kriz öncesi döneme geri dönebileceğini söyledi.

BTSO Meclis Toplantısı, tarihinde ilk defa farklı bir mekanda gerçekleştirildi. Her zaman meclis toplantılarını oda binasında düzenleyen BTSO, üyeleriyle beraber ULUTEK'te bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda, ilk önce oda faaliyetleri hakkında bilgiler içeren slayt gösterisi sunuldu.

Gündemdeki maddelerin değerlendirildiği bölümde, burs yönetmeliği tekrar düzenlendi. BTSO Üyesi Ahmet Özenalp, BTSO'nun şehit ve gazi çocuklarına burs verilmesini önemli bir davranış olarak gördüğünü ifade etti.

"GAZİ ÇOCUKLARI DA BURS ALACAK"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, BTSO'nun şehit askerlerin lisans çocuklarına vermeyi planladığı bursun gazi evlatlarına da verilmesine karar verdiklerini söyledi. Sönmez, "Şehit ailelerinin çocukları da iş görmezlik belgesi alan gazi evlatları da aynı derecede mağdurdur. Şehit ve gazi çocuklarına sayı sınırlaması olmadan kuralsız burs hakkı verilecektir. Sizlerden gelen teklifi biraz geliştirdik. Bu konuda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. Mühendislik ve iktisat bölümlerinde okuyan öğrencilere önemli burslar veriyoruz. Farklı alanlarda öğrenim gören çocuklarımıza da burs vermek isteriz. Ama bizim de bütçemiz de ortada. Onlara da başka kurumlar burs vermeli" şeklinde konuştu.

Sönmez, anayasa değişikliği konusunda her sivil toplum örgütünün kendi ölçüsünde destek vermesi gerektiğini ifade ederek, "Tabi ki STK'lar kendi sorumlulukları çerçevesinde bu değişikliğe katılmalı. Çünkü bu anayasa içerisinde uzun yıllar yaşayacağız. TOBB'un anayasa değişikliği konusunda çalışmaları olacak. Bunlara seve seve katılacağız" ifadelerini kullandı.

"ULUTEK DÜNYAYA TEKNOLOJİ TASARLIYOR"

Meclis toplantısının yapıldığı ULUTEK'te 50'yi aşkın firmanın AR-GE çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Sönmez, Teknoparklar sayesinde Türkiye'de sanayinin uluslar arası rekabet edilebilir bir görünüm kazanacağını söyledi. Sönmez, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Teknopark'lar ile üretim ve verim alanında önemli adımlar atılıyor. Ciddi iş imkanları oluşturuyor. Bunlara en güzel örnek ise Teknopark'tır. 2005 yılında kurulan şirketle faaliyete geçen ULUTEK, şu an otomotiv başta olmak üzere tekstil. yazılım ve bilişim konusunda önemli tasarımlara imza atıyor.

53 firmanın yer aldığı ULUTEK'te, yaklaşık 325 kişi çalışıyor. Kira konusunda bazı sıkıntılar olduğu iddia ediliyor. Buranın kira bedeli metrekareye 7 avro. Zaten genel giderler 8 avro. Bu büyük bir rakam değil. Eylül sonunda ciromuz 1 milyon TL. Kazancımız ise 372 bin TL'dir. Burası bir şirkettir. Kendini büyütmesi lazım."

Sönmez, bundan sonra meclis toplantılarını farklı mekanlarda yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Bugüne kadar meclis toplantılarının oda binasında yapıldığını kaydeden Sönmez, "BTSO olarak dışarıda hiçbir meclis toplantısı yapmadık. ULUTEK'te ilk defa toplandık. Bundan sonra kendi yerlerimizi bir gezelim. Biraz daha faaliyetlerimizi görelim. Fuar alanımızda, serbest bölgede ve BUTGEM'de de toplantı yapalım. Burada neler oluyor. Hep birlikte bakalım. Takdir görürse daha yenilerini yaparız" diye konuştu.

"EKONOMİ VERİLERİ OLUMLU YÖNDE"

Sönmez, kriz öncesinde Bursa'da maksimum sigortalı çalışan kişi sayısının 488 bin olduğunu belirterek, bu rakama bir kez daha ulaşmak için az bir vaktin kaldığını vurguladı. Sönmez, "Bakın 2008 mayıs ayında Bursa'da 488 bin sigortalı çaılışan vardı. 2009'da bu rakam 406 bine düştü. Bu sene temmuz ayındaki rakam 462 bindir. Yani kriz öncesi durumdan 26 bin daha eksik. Ben inanıyorum ki bu yılın sonunda ya da 2011 ortalarında kriz öncesi rakamlarına gelmiş olacağız. Ağustos ayı sonunda 6 buçuk milyarlık ihracat yaptık. 5 milyon 600 bin dolar ithalatımız vardı. Bursa olarak dış ticaret fazlası olan bir şehiriz. Bursa görevini yapıyor. Her konuda gurur veriyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından. BTSO üyeleri ULUTEK'i gezerek yetkililerden bilgiler aldı.