BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,33
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi son düzlükte

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile muhalifler, son kozlarını hafta sonu oynayacak.

Abone ol

Kurtulmuş'un, nihai kararını cumartesi günü vermesi bekleniyor. Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ise kongre delegelerini pazar günü yapacağı istişare toplantısına davet etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, en kısa sürede hukuki süreci ve yol haritasını netleştirip açıklayacaklarını söyledi.

Kurtulmuş, Başkanlık Divanı Toplantısına katılmak üzere parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Kayyum atamasına ilişkin verilen kararı temyize götürecek misiniz?'' sorusu üzerine Kurtulmuş, ''Çalışmalarımız ve istişarelerimiz sürüyor, en kısa sürede hukuki süreci ve yol haritasını netleştirip açıklayacağız'' dedi.

''Karşı taraftan uzlaşma mesajı alıyor musunuz? Uzlaşma mesajları var mı?'' sorusu üzerine de Kurtulmuş, bu konuda hiçbir şey söylemeyeceğini belirtti.

Bir gazetecinin, netleşen bir görüş olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine de Kurtulmuş, ''Çok yakında, yani bu hafta içerisinde bütün bunlara ilişkin açıklama yapacağım'' dedi.

DÜN NELER YAŞANMIŞTI?

Kurtulmuş, parti içi istişarelerin sonuncusunu gerçekleştirdi. Saat 13.00'te 75 kişilik Kurucular Kurulu'nu toplayan SP lideri, bu toplantının ardından 17 üyeden oluşan Başkanlık Divanı'nı da toplayarak görüş ve önerilerini aldı. Kurtulmuş'un nihai kararını cumartesi günü açıklayacağı öğrenildi. Necmettin Erbakan ise kongre delegelerini, pazar günü Ankara'da düzenleyeceği, 'olağanüstü büyük kongreye hazırlık ve istişare toplantısına' davet etti. Erbakan'ın basın danışmanınca yapılan yazılı açıklamada, "Toplantı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın liderliğinde gerçekleştirilecek. Toplantıda camiayı yakından ilgilendiren gelişmeleri değerlendirecek olan Erbakan, katılımcıların görüş ve tekliflerini alacak." ifadelerine yer verildi.

KONGRE HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Öte yandan SP'yi olağanüstü kongreye taşıması için mahkemece atanan çağrı heyeti, çalışmalarına başladı. Çağrı heyeti başkanlığına Mustafa Kamalak, başkan yardımcılığına Şerafettin Kılıç, sekreterliğine de Hasan Bitmez seçildi. Heyet, açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program tadil komisyonları teşekkülü, tüzük ve program tadil komisyonlarının raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asil ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gündemi ile çağrı yapacak.