BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakırköy'de atık yağlar topluyor

Bakırköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü lisanslı bir firmayla anlaşarak Bakırköy’de atık bitkisel yağları topluyor.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi çevreci yatırımlarını sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce yürütülen yeni projeyle bitkisel atık yağlar toplanılacak geri dönüştürülecek.

 

Projeye ilişkin açıklama yapan Bakırköy Belediy Başkanı Ateş Ünal Erzen, 1 litre atık yağın 1 milyon litre temiz suyu kirlettiğini belirterek, "Bitkisel atık yağlar çevre ve insan sağlığına önemli ölçüde zarar vermektedir. Lavaboya dökülen atık yağlar yer altı sularımıza,akarsu,deniz ve göllerimize karışarak temiz su kaynaklarımızı yok etmektedir. 1 litre atık yağ 1 milyon litre temiz suyu kirletiyor. Dökülen yağlar kanalizasyona karışınca giderlerin tıkanmasına yol açmaktadır. Bu sebeplerle biz Bakırköy’de bitkisel atık yağları evlere ya da işyerlerine giderek ayrı toplamaktayız" diye konuştu. 

 

2 bin 100 litre toplanıyor

 

Bakırköy’de işyerlerinden ortalama her hafta 2 bin 100 litre atık yağ toplanıyor. Konutlardan ise toplanan miktar yalnızca 20 litre. Projeyle evlerde üretilen atık yağlarında toplanması ve geri dönüştürülmesi hedefleniyor. Konuya ilişkin ayrıntılı bilgi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün 414 96 44 ya da lisanslı firmanın 0 216 593 24 90 numaralı telefonlarından edinilebilir.