BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Demre Antik Kenti havadan fotoğraflanacak

Antalya'nın Demre Antik Kenti'nde yapılan kazaların son durumunun belirlenmesi için bölgenin arkeolojik hava fotoğrafları çekilecek.

Abone ol

Antalya'nın Demre ilçesindeki Myra Antik Kenti ve çevresindeki yapıların, ''Arkeolojik Hava Fotoğraflama'' tekniğiyle çekimleri yapılacak.

Demre'deki Likya Uygarlığı'nın en önemli kentlerinden Myra Antik Kenti ve Myra'nın limanı olan Andriake Antik Kenti'nde kazıları yürüten Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik, kazı çalışmalarında gelinen son durumu görmek ve çalışmalara başlanan nokta ile kıyaslama amaçlı fotoğraf çekimi yapılacağını söyledi. Özel bir şirketten kiralanan zepline monte edilen fotoğraf makinesiyle yapılacak çekimlere, Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü araştırma görevlisi Hasan Orhan Tıbıkoğlu eşlik edecek.

Kazılarda ne bulundu?

Kazı çalışmaları başladığında havadan çekimlerin yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Çevik, nehir ve deniz nekropolü, hamam, Myra Antik Tiyatrosu, Bizans Kilisesi, Andriake Liman Kenti plakoma, kilise ve hamamının fotoğraflanacağını belirtti.

Fotoğrafların bilimsel arşivlerde yer alacağını söyleyen Çevik, kazı yapılacak alanların programa alınmasında da fotoğrafların yön gösterici belgeler olma özelliği taşıdığını anlattı.