BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,62
ALTIN 2.474,15
HABER /  GÜNCEL

Haliç'te balıkçılara büyük sürpriz

Kurban Bayramı tatilini ve güzel havayı fırsat bilen amatör balıkçılar, ellerindeki oltalarla Haliç Sahili’ne akın etti.

Abone ol

Haliç’ten uzun zamandır çıkmayan lüfer balığının oltalara takılması vatandaşları da şaşırttı.

Temizlenen Haliç yüzleri güldürüyor. Sarıyer tarafından aktarılan boğaz suyu projesi etkisini gösterdi.

HALİÇ'E DENİZ SUYU PROJESİ OLUMLU

Güzel havayı fırsat bilen amatör balıkçılar sabahın erken saatlerinden itibaren Balat Sahili’ne koştu. Çok sayıda balıkçının sahilde sıralanması ilginç görüntüler oluşturdu. Yaklaşık 8 yıldan beri Balat Sahili’nde balık avladığını belirten Atilla Hünsoy, ilk kez bu yıl Haliç’te lüfer balığı yakaladığını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı İstanbul Boğazı’ndan Haliç’e Deniz suyu Aktarma Projesi’nin olumlu etkilerinin gözlendiğini vurgulayan Atilla Hünsoy ‘İlk kez burada lüfer yakaladım. Yakaladığımız balık sayısında belirgin bir artış var. Geçtiğimiz yıllarda nadiren çinekop ve sarıkanat da çıkıyordu. Şimdi, kıraça, istavrit, kefal, palamut gibi balıkları da görebiliyoruz" şeklinde konuştu.

KISA SÜREDE ÖNEMLİ ARTIŞ

Haliç’e deniz suyu pompalanmasının ardından oltalara daha fazla balık takıldığını öne süren Serdar Özdemir ise “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu projeyi yaklaşık 1 hafta önce açtı. Bu kadar kısa zaman geçmesine rağmen balık sayısında artış olduğunu düşünüyoruz. Havalar biraz daha soğursa sarıkanat ve lüfer sayısı daha da artacak" dedi.
Amatör balıkçıların kovalarında iskorpit ve çinekop gibi balıkların da olduğu gözlendi