BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  GÜNCEL

Kamerayı izledi şok geçirdi

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, 50 yaşındaki Ali Aydın'ın 15 ton kauçuk hammaddesi yüklü kamyonu otoparktan çalındı.

Abone ol

Otoparkın güvenlik kameralarını inceleyen Aydın, "kamyonunu 20 yıldan bu yana tanıdığı arkadaşı Murat E.'nin çaldığını görünce şaşırdı. Aydın, Kamyonu beraber yükledik. Parası yoktu para da verdim. Nasıl böyle bir şey yapar" dedi.

Bandırma'da taşımacılık yapan Ali Aydın, 15 ton kauçuk hammaddesini yüklediği 59 KD 679 plakalı kamyonunu Erdek yolundaki otoparka bıraktı. Sabah Ro-Ro gemisiyle İstanbul İkitelli'ye gitmek için parka gelen Aydın, arıcın yerinde olmadığını gördü. Durum polise bildirilince otoparkın güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Ali Aydın ikinci kez şok geçirdi. Kayıtlarda kamyonunu çalan kişinin 20 yıldan beri tanıdığı Tekirdağ'ın Muratlı Beldesinden Murat E. olduğunu gören Ali Aydın, şüphelinin emniyet müdürlüğünde birden fazla suç kaydı olduğunu da öğrenince oyuna geldiğini anladı.

Murat E.'yi 20 yıldan bu yana tanıdığını ve kamyonu birlikte yükledikten sonra kendisine 20 TL verdiğini kaydeden Ali Aydın, şöyle dedi

Rahmetli babasını da tanırdım. Onu tanıdığım için yoldan aldım, kamyonu da beraber yükledik. Kamyonu beraber parka bıraktık. Ona para da vermiştim. Parası yoktu Tekirdağ'a gidecekti onun için verdim. Bu benim ekmek teknem. Yolda hızlı gidince kamera yakalıyor ve arkadan hemenceza zaptı geliyor. Koca kamyonu neden bulamıyorlar Yük sahibine 16 bin 500 liralık senet verdim. 50 gün içinde kamyon bulunmazsa bu parayı da ben ödemek zorunda kalacağım. Kamyonun bulunmasını istiyorum.

Kamera görüntülerinde Murat E.'ye 2 kişinin daha yardım ettiği ve kamyonunun arka kapıdan çıkarıldığı görülüyor.  Bandırma polisi kamyonla birlikte kayıplara karışan 3 kişiyi arıyor.