BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İş isteyen de var diş isteyen de

Bayram tatilini memleketi Samsun'da geçiren Bakan Suat Kılıç, bugün kent merkezinde vatandaşlarla sohbet edip bayramlaştı.

Abone ol

Bayramlaşma sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan bazı kişiler iş isterken, bir kişi de dişlerinin yapılmasını istedi.

Bakan Kılıç, İlkadım İlçesi Saathane Meydanı'ndan esnaf ziyaretiyle başladığı gezisine daha sonra kentin en kalabalık yeri İstiklal ve Gazi caddelerinde devam etti. Bu sırada Samsun İmam Hatip Ortaokulu'nda birlikte öğrenim gördüğü sınıf arkadaşlarını görüp bir süre sohbet etti.

Vatandaşın ve esnafın sorunlarını dinleyen Bakan Kılıç'ın yanına gelen şehit eşi Filiz Al, 14 yaşında kızı olduğunu ancak eşinden aldığı maaşla geçinemediğini belirterek iş istedi. Bunun üzerine Bakan Suat Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu görevlilerine talimat vererek Filiz Al'ın işe yerleştirilmesini istedi. Yurt dışından gelen bir gurbetçi ile de yollar ve sokakların temizliği hakkında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan en ilginç isteği ise 68 yaşındaki Abdullah Dalbey yaptı. Dalbey, Bakan Kılıç'tan dişlerinin yapılması için yardım istedi. Bakan Kılıç da yanındakilere Dalbey ile ilgilenmelerini talimatını verdi.

Pamukkale Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu söyleyen 18 yaşındaki Şermin Bahadır da yurtlarda 8 kişi kaldıklarını ve odalardaki malzemelerinin eski olduğunu söyleyip şartların iyileştirilmesini talep etti. Bakan Kılıç'ta odaları 3 kişiye indirmek için çalıştıklarını belirterek, "Bu süre içerisinde en fazla 8 kişilik odalarda kalmaya devam edilecek. Bir anda yıkmaya kalkarsam 100 bin genç sokakta kalır. Gönül arzu eder ki hiç kimse 8 kişilik odada kalmasın. Ama bu inşaat, 3 günde bitmiyor. Bu yurtlar çok eski. 10 yıl önce bütün yurtlar 8,10,12 kişilikti dolapları eski ve paslıydı. Ama şimdi yeni yurtlar yapıyoruz. Yetiştirebilirsek hepinize vereceğiz" dedi.

Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, herkesin istek ve sorunlarını yanındakilere not aldırarak, "Notumuzu alıyoruz, çaresine bakacağız" diye konuştu.