BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  GÜNCEL

Kimse Yok mu Bitlis'i fethetti

Bitlis'te yardım dağıtan Kimse Yok Mu gönüllüleri çok mutlu oldukarını anlatırken duygusal anlar yaşandı.

Abone ol

İzmir’den Bitlis’e gelen 75 yaşındaki Halil Amca isimli gönüllü, anlattıkları karşısında programa katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin, Bitlis’te bulunan tarihi El Aman Hanı'nda düzenlediği programda duygulu anlar yaşandı.

Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) ile Kimse Yok Mu Derneği'nin üye ve gönüllüleri, organize ettikleri programda Kurban Bayramı'nda yapılan faaliyet ve yardımları değerlendirdi. Programa; Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Yardımcısı İbrahim Güney, vali yardımcıları, Kimse Yok Mu gönüllüleri, birçok kurum ve kuruluş amiri, kanaat önderleri, il dışından gelen misafirler, vatandaşlar katıldı.

"BİZE İNSANLARA YARDIMA GİDİN DENDİ, ELİMİZDEN GELDİKÇE GİTTİK VE HALA GİTMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği programda, 75 yaşındaki Halil Amca isimli gönüllü, Bitlis’te Kurban Bayramı'nı geçirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Halil Amca isimli gönüllü, şunları ifade etti: "Keşke her insan bu bölgelere gelip bu güzel insanlarla zaman geçirse. Bu güzelliklere ön ayak olan, öncülük yapan ve bizim bugün burada olmamıza ve insanların acılarını paylaşmamıza vesile olan Hocaefendi ile İzmir’de tanıştım ve tanışmam da şu şekilde oldu; dediler ki bir hoca gelmiş çok derin sohbetler yapıyor, insanı derinden etkiliyor, biz de bunun üzerine kalktık ve yanına gittik, o kadar güzel konuşuyor ki onun yanında bulunan insanların ağlamaması elde değil, hocamız herkese ağlıyor, yanında bulunan herkes de ağlıyor, Müslüman’a ağlıyor, Müslüman olmayana ağlıyor, her canlıya ağlıyor, her sıkıntı çekene dua edip ağlıyor, bir gün olsun yüzünü gülerken görmedik, hocam neden böyle dediğimizde onlar da insan ne olursa olsun insanlar, acı çekerken dayanamıyordu, ağlıyordu, bir canlı acı çekerken hocamız dayanamıyordu, o ağlıyordu biz ağlıyorduk, Allah aşkına gidin diyordu, insanlara yardım için el uzatmak için gidin diyordu ve biz de elimizden geldikçe gittik ve hala gitmeye devam ediyoruz. İşte böyle bir gidişten sonra da Bitlis’e geldik, Allah herkesten razı olsun."

Halil Amca, gözyaşlarından ve salonda oluşan duygulu anlardan dolayı konuşmasına devam edemedi ve salonda bulunan izleyiciler tarafından alkışlanarak yerine uğurlandı. Daha sonra program, kurbanın önemini anlatan slayt gösterisi ile son buldu.