BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  GÜNCEL

Atatürk, Erdoğan, Arınç Türk değilmiş

Askeri darbe iddialarında adı geçen Yunan Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli general Frangulis Frangos'tan saçma iddia.

Abone ol

Ekonomik krizle sarsılan Yunanistan'da bu kez emekli general saçmaladı. Kamuoyu Fatih, Atatürk, Erdoğan ve Arınç'ın Türk olmadığını iddia eden çılgın Frangos'u konuşuyor.

Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli general Frangulis Frangos'un adı Kasım ayında emekliye sevkedilen 16 generalin arasında yer alıyordu.

Frangos, “Hangi Türkiye hangi Türkler” adlı kitabın tanıtımında “Kitabımın kapağına Fatih, Kemal ve Erdoğan’ın resimlerini koydum. Çünkü üçü de Türk değiller” diye yazdı.

Sivri ve fraklı demeçleriyle adından söz ettiren Frangos, Fatih Sultan Mehmet hakkında “Bizans kilisesi 12 Apostoli‘nin (Havariler) bahçesine gömüldü. Ölmeden altı ay önce portresinin çizilmesine izin verdi. O portrenin altında da Yunanca yazıyor” ifadelerini kullandı.

Frangulis, Mustafa Kemal Atatürk için de “Selanik’te değil Malatya’da doğdu. Zübeyde hanım annesi değil teyzesidir” iddiasında bulunuyor. 

"ERDOĞAN'IN DEDESİ RUM ÇETELERİNDE TÜRKLERE KARŞI SAVAŞTI"
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dedelerinin Rum çetelerinde Türklere karşı savaştıklarını iddia eden Frangos'a göre Arınç da Yunan kökenli Giritli...

Frangos, Türkiye’de nüfusun en fazla yüzde 40’ının Türk olduğu iddiasını ortaya attı. Yazdığı kitabın Yunanlıların Türkiye ve Türklere bakış açısını değiştirmeyi ve pek çok tabunun kırılmasını hedeflediğini söyledi.

OSMANLI HAYALİ

Emekli general, ayrıca “Türkiye’de derin ve sığ tabak yoktur. Tüm tabaklar aynıdır. Türkler Osmanlı İmparatorluğu’nun yeniden kurulmasını tasarlıyor” iddiasını dile getiriyor.

ERDOĞAN İÇİN "BÜYÜK LİDER" DEMİŞTİ

Frangos geçen hafta sonunda Real News gazetesinde yayımlanan demecinde Başbakan Erdoğan için, “Gerçekten büyük bir lider. Akademik eğitimi olmamasına ve tek bir yabancı dil bilmemesine rağmen, Türkiye’yi borç batağından kurtardı. Erdoğan bizim için örnek alınması gereken liderdir” demişti. Buna karşın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için “Daha ne kadar küstah olunabilir” ifadesini kullanmıştı.