BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan güldüren şeytanımız gafı!

Mekke'de hac ibadedini yerine getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Türk gazetecilerle bayramlaştı.

Abone ol

Mekke'de gazetecilerle bayramlaşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başarılı organizasyonuyla binlerce Türk vatandaşının rahat bir şekilde hac görevini yerine getirdiğini söyledi

HAC İBADETİ DÜNYANIN EN BÜYÜK KONGRESİDİR

Mekke'deki Diyanet Basın Merkezi'ni ziyaret eden ve burada Türk gazetecilerle bayramlaşan Bülent Arınç, Arafat'taki vakfe duasına ilişkin konuştu. Terörün bitmesi temennisiyle yapılan dualara bütün Türk vatandaşlarının canı gönülden iştirak ettiğini belirten Arınç, "Yara olan yere dokununca acır. Vatandaşlarımız terörle alakalı kısımlara büyük bir iştirakle amin dediler. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Arafat'taki duasını kısmen dinledim. Suriye, Afganistan, Arakan'daki Müslümanlar için de dua edildi. Hac ibadeti, güzel ritüelleri ile Müslümanların en büyük buluşmasıdır. Hac ibadeti dünyanın en büyük kongresidir. Burada ihramlı iken kızmadık, sabırlı olduk. Zaten buranın en önemli sözü 'hacı sabır'dır" dedi.

İHRAMLI OLMAK GÜZEL BİR HASLETTİR

Arınç, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başarılı organizasyonuyla binlerce Türk vatandaşının rahat bir şekilde hac görevini yerine getirdiğini söyledi. Siyasetçiler için ihramlı olmanın zor olup olmadığının sorulması üzerine Arınç, "Her zaman ihramlı gibi olmak güzel bir haslettir. Buna dikkat edeceğiz" diye konuştu.

GÜLDÜREN DİYALOG

Hac için kutsal topraklara 24 yıl önce geldiğine dikkat çeken Arınç, "O zamandan bu tarafa birçok düzenleme olmuş. Allah nasip etti, yeniden geldik. Eşim ve kardeşi de bizimle birlikte geldi. Arafat'ta ve şeytan taşlamada bir sıkıntı yaşamadık. Şeytanımızı taşladık" dedi. Bu ifadeler, bir anda gülüşmelere sebep oldu.