BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.429,70
HABER /  GÜNCEL

O mektup hislere tercüman oldu

Cezaevlerinde, PKK'nın başlattığı ve BDP'nin de destek verdiği ölüm oruçlarıyla ilgili bir babanın yazdığı mektuba destek yağıyor.

Abone ol

Oğlu ölüm orucunda olan ve adının açıklanmasını istemeyen babanın mektubunun internet sitelerine düşmesinin ardından insanlar yüzlerce destek yorumu yazdı. Yapılanlardan en çok Kürt vatandaşların zarar gördüğüne dikkat çekildi.

"AÇLIK GREVİNİ ÖZGÜR İNSANLAR YAPAR"

"Oğlum açlık grevinde, elimden bir şey gelmiyor." diyerek BDP'ye seslenen çaresiz baba, mektubunda "Mademki bu talepler çok mühimdir, 14 senedir cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan bugüne kadar bir gün bile açlık grevine gitmedi. Tutsak ailelerine açlık grevi için çağrı yapıyorsunuz. O zaman Mehmet Öcalan ve kardeşleri neden buna katılmıyor. Eğer Öcalan'ın özgürlüğü ve bazı hakları almanın yolu açlık grevi ise o zaman, bunu özgür insanlar yapar. Önce BDP vekilleri, parti başkanları, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının açlık grevine girmesi gerekmez mi? Daha sonra da halka sıra gelir." ifadelerini kullanmıştı.

Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü'nün Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabiri aracılığıyla kamuoyuna duyurduğu mektup, internet sitelerinde yayımlanmaya başlandı. Mektubu okuyan ve çok duygulanan vatandaşlar ise oğlu ölüm orucunda olan babaya destek yorumları yazıyor. 

"ASIL İHANETÇİ O APO'DUR"

'Keko' kod adlı bir vatandaş, "Seni çok iyi anlıyorum. Aynı senin gibi milyonlarca Kürt vardır. Biz ihanetci değiliz. Asıl ihanetci o Apo'dur. Hem de ihanetcinin en büyüğüdür. O Öcalan soyu varya onlarca Kürdün namusuna tecavüz etmiştir." diyor.

Keko, Öcalan'la ilgili de dikkat çekici bilgiler veriyor. Kürtlerin ihanetçi ve ajan ilan edildiğini anlatan Keko, onlarca insanın bu şekilde öldürüldüğünü belirtiyor. 

UMURLARINDA Kİ HALKIN ÇOCUKLARI ÖLMÜŞ

'Hasan Dayı' koduyla yazan bir başka vatandaş ise "Umurlarında mı, halkın çocukları ölmüş. Ergenekoncu Apo ve onun tayfası BDP'lilerin canı sağolsun. Demirtaş'lar, Tuğluk'lar, Elçi'lerin ve karanlık noktaların adamı Kürkcülerin maaşları harıl harıl çalışıyor." ifadelerini kullanıyor.

'Şikago' kod adlı vatandaş da "Baba haklı, Apo ve BDP milletvekilleri ölüm orucu tutsun." diye yazdı. Kimileri "Kürtler canımızdır, kardeşimizdir, akrabamızdır." derken; 'Kadem' kod adlı vatandaş ise "Gerçekleri görüyorlar ama güçleri yetmiyor." diyor.

Babanın isabetli bir tespit yaptığı belirtiliyor. 'Hüsmen Ağa' kod adlı vatandaş da şunları yazdı: "Babanın çıkışını yürekten kutlarım. İnşallah oğlu kurtulur! Sayın yazar Güçlü'ye de bu tür güçlü tavrından dolayı teşekkür ederim. Sayın Güçlü bir ilke imza attı. Eminim daha başka Türkiyeli Kürt baba ve saygıdeğer düşünürler terör ve bir yere çıkmayacak açlık grevi için benzer şeyler hissediyor."

ÖCALAN KEYİF ADASINDA

Akif, "Aferin sana baba! Bu demek oluyor ki Kürt kardeşlerim aklın, anlamsız ideolojilerin ötesinde olduğunu anlamıştır. Sizler Akdeniz'de beş yıldızlı otel havuzlarında keyif yaparken binlerce insanın katili Öcalan, keyif adasında keyif üstüne keyif sefa yaparken, bu insanlar sizlere haddinizi bildirecektir." ifadelerini kullanıyor. 

BDP'LİLERİ DÖRT GÖZLE ÖLÜM ORUCUNA BEKLİYORUZ

'winzer64' kod adlı vatandaş ise "Abdullah Öcalan ve BDP'nin milletvekillerini de dört gözle ölüm orucuna bekliyoruz. Özellikle de Osman Baydemir, Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Hasip Kaplan, Sebahat Tuncel ve diğerlerinin de ölüm orucuna katılmalarını canı gönülden destekliyoruz, haydi hep beraber." diyor.