BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,73
ALTIN 2.498,39
HABER /  POLİTİKA

Çiçek'ten Cumhuriyet Bayramı mesajı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, cumhuriyetin, milletin özlemlerinin, hayallerinin ve büyük ideallerinin bir eseri olduğunu söyledi.

Abone ol

Cemil Çiçek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyetin, daima daha kalkınmış, gelişmiş ve demokrasisi gelişmiş bir ülke olmayı hedeflediğini belirten Çiçek, "Ülkemiz de demokrasiyle gelişmiş güçlenmiş ve modern devletler safında yer almıştır. İyi işleyen ve kurumsallaşmış demokrasi en büyük kazanımımızdır. Demokrasimizi daha ileri taşımak, anayasadan siyasi ve sosyal nedenlerden kaynaklanan eksiklikleri gidermek temel amacımız olmalıdır." dedi.

HEDEF 100. YILDA 10. EKONOMİ

Türkiye'nin Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın gelişmiş 10 ekonomisi içerisinde yer almak istediğini belirten Çiçek, "Bu hedef doğrultusunda, çocuklarımızın eğitimi, demokrasimizin gelişimi ve ekonomik büyümenin sürdürülebilmesi önemlidir. Türkiye sahip olduğu büyük tarihi ve kültürel zenginliklerle ve cumhuriyetimizle getirdiğimiz deneyimlerle yüzüncü yıl hedefini gerçekleştirecektir." dedi.

TERÖR VURGUSU

İç barışı bozmaya, birlik ve beraberliği zaafa uğratmaya çalışan terörü sona erdirmek için çalıştıklarını vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti: "Terörle mücadele ederken şehitler vermemiz hepimizi derinden yaralamakta. Türkiye terörü yenecek, iç barışını ve gücünü zaafa uğratmayacaktır. Terörün sona erdirilmesi için siyasetçiden sivil toplum örgütlerine, herkesin daha sorumlu ve duyarlı davranması gerekmekte. Terör sorununu halletmiş ve iç barışını sağlamış Türkiye daha güçlü ve müreffeh bir ülke olacaktır. Başta milli mücadelemizin önderi cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Tüm milletimizin, geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."