BIST 9.541
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,89
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da bomba yüklü araç paniği

Diyarbakır'da polis kontrolünden kaçan ve bomba yüklü olduğundan şüphelenilen iki araçl, güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

Abone ol

Kovalamacada 1 kilometre sonra çamura saplanan çift kabinli kamyonette bulunanlar aracı terk edip kaçtı, diğer araç da polis okulu yakınında terkedilmiş bulundu.

Merkez Yenişehir İlçesi'ndeki bağlı Bağıvar Jandarma Karakolu yakınlarında saat 13.00 sıralarında uygulama yapan polisler, kaçan iki araçtan şüphelendi. Bomba yüklü araçla kent merkezinde eylem yapılacağı istihbaratı alan güvenlik güçleri, kaçan araçları bulmak için alarma geçti ve telsizlerden araçların kaçış yönleri sürekli anons edilerek ekipler yönlendirildi.

Kaçan araçlardan çift kabinli kamyonet, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki eski Mardin Yolu üzerinde bulunan tarihi Ongözlü Köprü yakınlarında çamura saplandı. Aracı terk eden kişi ya da kişilere ulaşılamadı. İkinci araç ise Silvan Yolu üzerindeki Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu yakınında terk edilmiş bulundu.

Şüpheli iki araçta da patlayıcı bulunabileceği ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alındı ve bomba uzmanları çağrıldı. Yapılan aramada patlayıcıya rastlanmazken polis, araçların eylem öncesi keşif ya da gözcülük faaliyetinde kullanılmış olabileceği şüphesiyle araştırmasını sürdürüyor.