BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  DÜNYA

Aleviler Erdoğan'ı böyle karşılayacak

Bazı Alevi kuruluşları, Almanya'da bir dizi temaslar için Almanya'ya gidecek olan Başbakan Erdoğan'ı protestoya hazırlanıyor.

Abone ol

Almanya'da Türkiye kökenli bazı sivil toplum kuruluşları, 30- 31 Ekim tarihlerinde Berlin'de bir dizi görüşmeler gerçekleştirecek ve yeni Türk Büyükelçiliği'nin açılışını yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmeye hazırlanıyor.

Protesto gösterileri 31 Ekim Çarşamba günü Brandenburg Kapısı önünde saat 10.30'da başlayacak. Gösteriye Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEKKOM), Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), Avrupa Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılması bekleniyor. Mitingin ana sloganı ise, "Savaş değil barış, tek dil değil çok dil, tek millet değil çok millet, tek din değil çok din."

"EZİLEN TÜM KESİMLER ORADA OLACAK"

Protesto gösterisine katılacak olan AABF'nin Genel Başkanı Hüseyin Mat şunları söyledi:

"Biz her zaman AKP'nin gizli gündemi olduğunu söyledik ve haklı çıktık. Arkalarına aldıkları devlet gücüyle gizli gündemlerini uygulamaya başladılar. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de otoriter bir yapı sergilerken Almanya'ya geldiğinde Avrupa'ya insan hakları dersi vermeye kalkıyor. Bugün Türkiye'de mahalle imamı ve melle projeleri, 4+4+4 eğitim sistemi ile dindar ve kindar bir nesil yetiştiriliyor. Artık AKP'nin bu tavrına 'dur' demek gerekiyor. Ezidiler, Aleviler, Kürtler kısacası ezilen tüm kesimler 31 Ekim'de Berlin'de olacaklar."