BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,54
ALTIN 2.384,39
HABER /  POLİTİKA

Gazze'de ölenler için Türkiye'de 3 günlük yas ilan edilecek! AK Partili Özlem Zengin duyurdu

İSRAİL'in Filistin'de giriştiği katliamın ardından Türkiye'de 3 günlük yas ilan edilecek... Kararı AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin duyurdu...

Abone ol

İSRAİL'in Gazze saldırısı 12. gününde de tüm şiddetiyle devam ederken, saldırılarda Gazze'deki 3 bin 478 kişi öldü, en az 13 bin kişi yaralandı. Türkiye saldırılara sert tepki gösterirken, Türkiye 3 günlük yas ilan ediyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik bombalı saldırısında yaşamını yitirenler için 3 günlük ulusal yas ilan edileceğini söyledi. Zengin, “Bugün, gün içinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük yas ilan edilecek.” dedi.

Zengin, “Bu konuyu hangi seviyede algıladığımızın görülmesi açısından önemlidir. Türkiye’nin bir örneklik teşkil edeceğini inanıyorum.” dedi.

Filistinli masumlarla birlikteliğimizin ifadesi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız tarafından ulusal yas ilan edilecektir. 3 günlük ulusal yas kararımız Filistin'deki masumlarla birlikte olduğumuzun bir ifadesi.. Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır. İsrail tüm insani değerleri katletmektedir.." bilgisi verdi.

Milli Yas (Ulusal yas) nedir? Ne yapılır?

Ulusal yas veya millî yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği günlerdir.

Bu günler; o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıl dönümü nedeniyle hükûmetler tarafından ilan edilir.

Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas ilan edilebilir. Bayrakların yarıya indirilmesi ve saygı duruşu yaygın olarak gerçekleştirilen bir ritüeldir.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Gazze’de çocuklar ölümü böyle bekliyor! Öldürülünce aileleri tanıyabilsin diye...
Foto Galeri Gazze’de çocuklar ölümü böyle bekliyor! Öldürülünce aileleri tanıyabilsin diye... Galeriye Gözat