BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.382,84
HABER /  DÜNYA

İsrail Gazze'de hastaneyi vurdu en az 660 kişi öldü! İsrail ordusu Netanyahu'yu böyle yalanladı

Günlerdir sivilleri katleden İsrail savaş uçakları, şimdi de Gazze Şeridi’nde bulunan Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Saldırıda en az 660 can kaybı var. Yetkililer, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğunu açıkladı. Filistin'de, 3 günlük yas ilan edildi. Netanyahu, hastaneyi Filistinli grupların vurduğunu iddia etti. Orda sözcüsü, hastaneyi vurduklarını itiraf etti. İşte dakika dakika canlı anlatımla Gazze'de yaşananlar...

Abone ol

Hamas'ın 7 Ekim saldırısının ardından savaş uçaklarıyla Gazze'de sivil katliamı yapan İsrail, tüm dünyanın gözü önünde savaş suçlarına her gün bir yenisini eklemeyi sürdürüyor. İsrail savaş uçakları Gazze’deki Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Filistin'de 3 günlük yas ilan edildi. 

Anglikan Kilisesi’nin yönettiği hastaneye saldırıda hastalar, kadınlar ve çocukların da olduğu en az 660 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında yüzlerce insanın olduğu belirtilirken, olay yerine giden gazetecilerin anlattıkları kan dondurdu. Al Jazeera haberine göre, Al Ahli Baptist Hastanesi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçebilir.

İşte İsrail-Filistin savaşının 12. gününde yaşananlar...

Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan ediliyor

 AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik bombalı saldırısında yaşamını yitirenler için 3 günlük ulusal yas ilan edileceğini söyledi. Zengin, “Bugün, gün içinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük yas ilan edilecek.” dedi.

İslami Cihad, İsrail'in 'hastane' iddiasını yalanladı

 İslami Cihad Hareketi, "Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesini bombaladıkları" yönündeki İsrail iddialarını yalanlayarak, bunun "asılsız olduğunu" belirtti. Hareketten yapılan yazılı açıklamada, "İslami Cihad, Gazze'de ibadet yerlerini veya kamu tesislerini, özellikle de hastaneleri askeri merkezler, silah depoları veya roket fırlatmak için kullanmamaktadır." ifadesine yer verildi.

İsrail Ordusu: Hastaneyi İslami Cihad vurdu

İsrail ordusu, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin İslami Cihad tarafından vurulduğunu iddia ederek bunu kanıtladığını ileri sürdüğü bir radar haritası grafiği paylaştı. İsrail ordusu, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Filistinli İslami Cihad grubunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nden attığı bir roketin menziline ulaşmakta başarısız olup kısa mesafedeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne isabet ettiğini savundu.

Gazze'de ölenlerin sayısı 3 bin 478 oldu

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 3 bin 478 kişi öldü, en az 13 bin kişi yaralandı.

Biden 'patlama'... 'Filistinliler yapmış gözüküyor' dedi

 ABD Başkanı Joe Biden İsrail'e desteğe gitti. Uçaktan iner inmez katliamcı İsrail Başbakanı Netanyahu ile kucaklaşan Biden, "Çok üzgünüm, çok sinirliyim Gazze hastanesindeki patlamadan dolayı. Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış gibi görünüyor" dedi. Böylece İsrail'i aklamaya çalışan Biden'ın sözleri büyük tepki çekti. 

İran'dan iki kelimelik açıklama: Süre doldu...

 İran'ın Suriye büyükelçiliği, hastane saldırısının hemen ardından 'süre doldu' paylaşımında bulundu. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'da Twitter hesabından yaptığı açıklamada binlerce masum kadın ve çocuğu hastanede katleden İsrail'e karşı küresel birliğin zamanı geldiğini vurguladı ve 'süre doldu' dedi.

Gazze'nin en büyük hastenesinin yakıtı bugün bitiyor

Gazze'nin en büyük hastanesi, yakıtının bitmek üzere olduğunu ve aşırı dolu olduğunu duyurdu. Hastanenin genel müdürü, El Ahli Hastanesi'ndeki patlamada ölenlerin kaldırıldığı Şifa Hastanesi'nin Gazze Şeridi'ne daha fazla malzeme girmediği takdirde bugün yakıtının tükeneceğini söyledi.

İsrail hastaneyi vurduğunu itiraf etti! Netanyahu yalanı...

 İsrail ordusu sözcüsü, "Hastanenin garajını bombaladık ama hastaneye doğrudan isabet olmadı" diyerek hastaneyi vurduklarını kabul etti. İsrail Başbakanı Netanyahu, "Hastaneyi Hamas vurdu" iddiasında bulunmuştu. 

İRAN SİYAH SANCAK ÇEKTİ!


Yaşanan hastane katliamının ardından İran'ın Horasan vilayeti Meşhed'deki Razavi Türbesi'ne "İntikam" çağrısını temsil eden siyah sancak çekildi.  Siyah bayrak intikam işareti ve askerleri savaşa yönlendirirken giyilen başlığın rengdir. Bağdat'tan hüküm süren Abbasi Hanedanı (750-1258), Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in akrabalarının öldürülmesi ve Kerbela Savaşı'nın anısına yas sembolü olarak siyah rengi almıştır.

Almanya Başbakanı: am bir soruşturma yapılmalı

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Gazze'deki kanlı hastane saldırı için "tam bir soruşturma" yapılması çağrısında bulundu .

Dörtlü zirve iptal edildi! Abbas, 'katılmayacağım' demişti

Ürdün, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen ve en az 500 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile yapacağı zirveyi iptal etti.

Ölen İsrail askerlerinin sayısı 304'e yükseldi

İsrail ile Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 304'e yükseldi. İsrail ordusu, Gazze çevresindeki Netiv HaAsara yerleşim bölgesinde Filistinli grup ile girilen çatışmada ölen 2 İsrail askerinin adını açıkladı. Böylece çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 304'e yükselmiş oldu.

Hastane saldırısında ölenlerin sayısı 660'a yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Mamedani ve El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu 660 kişinin öldüğünü bildirdi. Enkaz altında da yüzlerce kadın ve çocuğun olduğu bilgisi geliyor. Açıklanan ölü sayısı sürekli artıyor

Hamas: Saldırı durursa rehineleri serbest bırakırız

ABD merkezli NBC'ye konuşan bir üst düzey Hamas yetkilisi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ni vurmayı bırakması durumunda 1 saat için tüm İsrailli sivil rehinleri serbest bırakmayı kabul edeceklerini söyledi. Yetkili, İsrailli askerlerin sadece İsrail'in elindeki Filistinlilerin serbest bırakılması durumunda serbest bırakılacağını ifade etti.

Blinken, 'İsrail hastaneyi vurdu' diyemedi

"Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesindeki 'patlama' nedeniyle derin üzüntü" duyduğun belirten ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin sivil hayatın korunmasını savunduğunu kaydetti. Blinken, mesajında, "İsrailli ve Filistinli tüm siviller korunmalı." ifadesine yer verdi.

Baptist Hastanesi katliamı benzersiz ve tarif edilemez

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sosyal paylaşım sitesinde, Bakanlık Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra açıklama yaptı. "Baptist Hastanesi katliamı benzersiz ve tarif edilemez" diyen Kudra, şu bilgileri verdi: "Yüzlerce kurban hastaneye ulaştı ve acil yardım ekipleri halen ceset parçalarını çıkarmaya çalışıyor. Kurbanların çoğu, çocuklar ve kadınlardı. Kurbanların bir kısmı kafaları kopuk, parçalanmış vücutları ve iç organları dışarı çıkmış şekilde geldi." Kudra, kurbanların ve yaralıların sayısının, sağlık ekiplerinin ve ambulansların kapasitesini aştığına dikkati çekerek, "Doktorlar yerde ve koridorlarda anestezi olmaksızın ameliyatlar yapıyordu" dedi. 

Çocuk, yaşlı, kadınların parçalanmış bedenlerini gördük...

El Cezire muhabiri Wael el-Dahduh olay yerinden verdiği bilgide “Tanık olduklarımız korkunç, dehşet verici. Çocukların, gençlerin, yaşlı erkek ve kadınların parçalanmış bedenlerini gördük. Bombalama hastanenin çevresinde değil, merkezinde gerçekleşti. Gördüklerimizin dehşetinden konuşamıyoruz. Çuvallara konulmuş et yığınları gördük” dedi.

İran son sözünü söyledi: Zaman bitti

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdüllahiyan, "Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nde binden fazla kadın ve çocuğun katledilmesinin ardından insanlığın İsrail'e karşı birleşmesi" için çağrı yaptı. X hesabından yaptığı açıklamada "Zaman bitti" diyen Hüseyin Emirabdüllahiyan, “Siyonist rejimin, Baptist Hastanesi'nde binden fazla masum kadın ve çocuğu bombalayıp katletmesiyle işlediği korkunç suçun ardından, IŞİD ve onun ölüm makinesinden daha fazla nefret edilen bu sahte rejime karşı insanlığın küresel birliğinin zamanı gelmiştir. Zaman bitti" diye yazdı. 

Hastanede cenazeler arasında basın toplantısı

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, basın toplantısında, bu saldırının, İsrail'in El-Ehli hastanesine yönelik ilk saldırısı olmadığını söyledi. İsrail güçlerinin 14 Ekim'de hastaneye 2 saldırı gerçekleştirdiğini aktaran Ebu er-Riş, bu saldırılara ilişkin fotoğrafları gösterdi. Ebu er-Riş, İsrail güçlerinin ilk saldırıdan sonra hastane müdürü Mahir Ayyad ile irtibata geçerek, "Dün iki bombayla uyarıldınız, neden şu ana kadar hastane boşaltılmadı?" dediğini aktardı.

Mahmud Abbas: İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, El-Ehli Hastanesi'ne yapılan saldırıyı "iğrenç bir savaş katliamı" olarak niteledi ve "buna tolerans gösterilemeyeceğini" ifade etti. Abbas, "İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Onların veya herhangi birinin bizi buradan atmasına izin vermeyeceğiz" dedi. 

Rusya: Açıkça savaş suçu. Bunun nihai sorumlusu ABD

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yaptığı saldırıyı "açıkça savaş suçu" olarak nitelendirerek, nihai sorumlunun ABD olduğunu söyledi. "Gazze Şeridi'nde bir hastaneye yapılan korkunç saldırı açıkça savaş suçudur." ifadesine yer veren Medvedev, İsrail'in saldırısının nihai sorumlusunun ABD olduğunu belirtti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Gazze’de çocuklar ölümü böyle bekliyor! Öldürülünce aileleri tanıyabilsin diye...
Foto Galeri Gazze’de çocuklar ölümü böyle bekliyor! Öldürülünce aileleri tanıyabilsin diye... Galeriye Gözat