BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Galatasaray'da seçim yeniden iptal edildi! Yönetim isyan etti

GALATASARAY'da başkanlık seçimi kaosa dönüştü!.. Yarın (30 Nisan) yapılması planlanan başkanlık seçimi yine iptal oldu. İstinaf Mahkemesi, kulüp üyesi Fırat Develioğlu'nun tedbir başvurusu üzerine seçimli genel kurula tedbir kararı koydu. Yönetim sert çıktı...

Abone ol

Galatasaray’da başkanlık seçimi kaosa dönüştü. İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce 22 Nisan’da kaldırılan tedbir kararını koyduran kulüp üyesi Fırat Develioğlu, bu kez bir üst mahkemeye başvurdu. Develioğlu, yeniden tedbir istedi ve İstinaf Mahkemesi, yarın yapılması planlanan Galatasaray’ın Seçimli Genel Kurulu’na tedbir kararı koydu. Bu nedenle Galatasaray’da 30 Nisan’da yapılması planlanan başkanlık seçimi iptal edildi.

Galatasaray’da seçimin iptal olması üzerine Başkan Adayı Metin Öztürk “Mahkeme mahkeme koşup, bitmeyen bir ahlaksızlıkla Galatasaray’ın geleceği ile oynayanları ve arkasındakileri biliyoruz. Yazıklar olsun kalıbınıza” dedi.

Galatasaray Eski Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ise, “İstinaf Mahkemesi’nin yarın yapılacak olan seçimi durduran tedbir kararı hem esas, hem de usul yönünden açıkça hukuka aykırıdır” ifadelerini kullandı.

‘Elmas da erteleme istiyor' iddiası
Tedbir ve dolayısıyla erteleme kararı, Başkan Burak Elmas için de yeni bir hamle ihtimalini doğuruyor. Elmas ve ekibi, en kısa zamanda tüzük tadil kongresini gerçekleştirmeyi planlıyordu. Tedbir kararı yürürlüğe girdiği için bu kongre gerçekleştirilebilir. Yeni tüzükte, ‘ibrasızlık alan yöneticiler de seçime girebilir’ şeklindeki değişiklik yapılırsa Burak Elmas, ilk olağanüstü genel kurulda aday olma şansına kavuşacak.

Galatasaray'dan olağanüstü toplantı duyurusu

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Yarın saat 11:00'de Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda seçim genel kurulu sürecinde gelişen hukuki durumu değerlendirmek üzere Olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı yapılacaktır" denildi. 

Başkan adaylarından açıklamalar
Metin Öztürk: Ortada hukuksuz bir durum var. Top ortada dönüyor ve bu bizi rahatsız ediyor. Bizi rahatsız eden, şeffaf olmayan bir süreç var. İstiyoruz ki Burak Elmas bu konuyu netleştirsin. Burak Elmas, istifa etmeyeceğini kesin ve net bir dille söyledi.

Eşref Hamamcıoğlu: Galatasaray'ın demokrasisine müdahale edilmiştir. Galatasaray'ın fabrika ayarlarına dönmesi esastır. Bu seçimin ertelenmiş olması bir hazırlık olduğunu gösteriyor. Tahminim bir üçüncü adayın çıkacağı yönünde. Burak Elmas bize 21-28 Mayıs için olmaz demedi. Bunu değerlendirecek. Eminim ki başkan bugün seçim tarihi açıklayacak. Bu kaos bitecek. 21-28 Mayıs tarihlerinde seçimin yapılması kararının şartsız, şurtsuz, şerhsiz yapılması gerekmektedir.

Galatasaray'da neler yaşandı?

- Üye Fırat Develioğlu, son genel kurulda alınan seçim kararına tedbir koydurdu.
- Galatasaray yönetimi, 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak alınan tedbir kararını kaldırdı. - Burak Elmas, kendilerine verilen idari ibrasızlığın kaldırılmasına yönelik genel kurulun iptali davası açtı. - Develioğlu, bir üst mahkemeye başvurarak yeniden tedbir konulmasını istedi. - İstinaf Mahkemesi, yarın yapılması planlanan Galatasaray’ın Seçimli Genel Kurulu’na tedbir kararı koydu.