BIST 10.245
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,61
HABER /  GÜNCEL

Festivale görkemli açılış

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Tuzla Festivali bu sene de yine coşku dolu bir başlangıca sahne oldu.

Abone ol

‘Tuzla’yı Dünyaya Tanıtmak’ için yola çıkan Tuzla Belediyesi’nin bu sene 8.sini düzenlediği festival, kortej yürüyüşü ile başladı.

Tuzla Belediyesi’nin yürüyüşüne Başkan Mehmet Demirci ile birlikte başkan yardımcılarından müdürlerine, personelden sporcularına kadar tam kadro katılması büyük takdir topladı. Ayrıca sanatçılar Atilla Taş ve Gamze Sayın; Gürcistan, Bosna- Hersek ve Tuzla Belediyesi halk oyunları ekipleri de yürüyüşe katıldılar. Denizcilik Fakültesi‘n den başlayan yürüyüş Atatürk anıtına çelenk koyulması ile son buldu.

Festivalin ilk etkinliği olan ve Tuzlalılara heyecanlı anlar yaşatan ‘Su Kayağı’ gösterilerinden sonra festivalin akşam programına geçildi. Tuzla Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin yöresel oyunlarıyla başlayan program, Bosna – Hersek ve Gürcistan ekiplerinin gösterileriyle iyice renklendi ve Tuzlalılar muhteşem bir gece yaşadı. Bu geceyi unutulmaz hale getiren diğer bir etkinlik ise gençlerin sevgilisi Keremcem’in verdiği muhteşem konser oldu.

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci takdim edilen çiçeklerin ardından, kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Daha sonra, sahil alanına kurulan dev ekranda 5 bin kişi ile birlikte Türkiye – Almanya EURO’08 yarı final maçını izlendi.