BIST 10.199
DOLAR 32,34
EURO 34,93
ALTIN 2.399,91
HABER /  SPOR

Almanlar kupaya göz koydu

Finale yükselen Almanya İspanya'ya karşı nasıl oynayacak? Moralleri yüksek olan futbolcular rakiplerine gözdağı verdi.

Abone ol

Almanya Milli Futbol Takımı Menajeri Oliver Bierhoff, Hırvatistan ve Türkiye maçlarında takımının baskı altında olduğunun görüldüğünü, ancak her zaman oyuna dönebilen, kendine inanan bir takım olduğunu söyledi.

Bierhoff, Alman milli takım kampının bulunduğu Tenero'da bugün düzenlenen son basın toplantısında, ''İstediğiniz verimi alamadığınız Türkiye maçı gibi karşılaşmalar olabilir. Ancak takımımız moralinin yüksek olduğunu gösterdi. Kazanan tüm takımdır'' diye konuştu.

Taraftarlara ve kendilerinin rahat edebilmesi için çaba harcayan herkese teşekkür eden Bierhoff, final karşılaşmasında da oyuncularından konsantrasyon ve tutku beklediğini ifade etti.

Alman milli takım oyuncularından Torsten Frings de kendini iyi hissettiğini, Türkiye maçında da beklemediği kadar kendini iyi hissettiğini ve iyi oynadığını söyledi.

Frings, ''İspanyolların, yaranıza vurmayacak kadar adil oynayacaklarına inanıyor musunuz'' şeklindeki bir soruya, ''Bu beni ilgilendirmiyor. Türklerden de yeteri kadar darbe aldım. Ancak bu benim için önemli değil. Önemli olan iyi oynamamız'' karşılığını verdi.

Defans oyuncusu Christoph Metzelder ise İspanya'nın güçlü ve teknik bir takım olduğunu, bu takımı yenmenin zor olacağını, ancak İspanyolların da Alman milli takımından çekindiklerini ve takıma saygı duyduklarını söyledi.

Öte yandan, Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler ile Başbakan Angela Merkel'in, Almanya ile İspanya arasında oynanacak 2008 Avrupa Şampiyonası final karşılaşması için Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gidecekleri bildirildi.

Alman hükümetinin sözcü yardımcısı Thomas Steg, bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Alman halkının milli takımı içtenlikle desteklediğini belirterek, final maçını izlemek amacıyla Köhler ve Merkel'in 29 Haziran Pazar günü Viyana'ya gideceklerini söyledi.

Final maçını izlemek için Alman Meclis Başkanı Norbert Lammert, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin de Viyana'ya gitmeleri bekleniyor.

Alman milli takımı için Berlin'de de 30 Haziran Pazartesi günü tarihi Brandenburger Tor'un (Brandenburg Kapısı) önünde bir kutlama programı düzenlenecek.