BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

ABDnin ürküten Türkiye raporu

Bu rapor Türkiye'yi sarsar! ABD, ülkesinde tutmadığı nükleer silahlarının bir bölümünü Türkiye'de tutuyor!

Abone ol

İncinlik, ABD'nin nükleer deposuymuşta haberimiz yokmuş! Bu acı gerçeği ise Amerikalı bilimadamlarından duyduk. Rapora göre ABD, özellikle Avrupa ülkelerinin tepkilerinden çekindiği için bazı nükleer silahlarını Türkiye'deki üstünde tutuyor.

ABD'de ulusal güvenlik ve nükleer silahlanma konusunda uzman bilimadamlarından oluşan "Amerikalı Bilimadamları Federasyonu" adlı kurumun yayımladığı raporda, ABD'nin Avrupa'daki nükleer silahlarının yaklaşık 3'te 1'ini Türkiye'deki İncirlik askeri üssünde tuttuğu belirtildi.

Raporda, ABD'nin İngiltere'de tuttuğu nükleer silahları da tamamen kaldırarak bunları güney Avrupa'ya kaydırdığı kaydedildi.

Ne Pentagon, ne de İngiltere Savunma Bakanlığı raporu yalanladı.

Ancak, 110 adet "B61" nükleer bombanın İngiltere'deki Lakenheath askeri üssünden kaldırılması ile ABD-İngiltere arasındaki tarihi askeri bağın sona erdiğine dikkat çekildi.

ABD'nin İngiltere'deki nükleer silahlarını tamamen geri çekmesinin, Avrupa'daki Amerikan nükleer silahlarının yeniden düzenlenmesi anlamına geldiği ve bundan böyle ağırlığın güney kanadına verileceği kaydedildi.

Amerikalı Bilimadamları Federasyonu'nun raporunda, Avrupa'da en fazla ABD nükleer silahının bulunduğu yerin İncirlik üssü olduğu belirtilirken, İncirlik'i 50 nükleer silahın bulunduğu İtalya'daki Aviano üssünün takip ettiği aktarıldı:

Belçika: Kleine Brogel (10-20)

Almanya: Büchel (10-20)

Hollanda: Volkel (10-20)

İtalya: Aviano (50) - Ghedi Torre (20-40)

Türkiye: İncirlik (50-90)

TOPLAM: 150-240