BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

En zengin yardım meleği

dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan Bill Gates, Microsoft'dan ayrılıyor. Yeni hedefi yardımlar...

Abone ol Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Bill Gates, başkanı olduğu bilişim devi Microsoft'taki günlük işlerinden çekiliyor.

Kişisel bilgisayarlar için yazılım geliştirerek büyük bir servet sahibi olan Gates, zamanını yardım faaliyetlerinde bulunarak geçirmeyi planlanıyor.

Bill Gates, gençliğinde her evde masa üstünde bir kişisel bilgisayar olması vizyonuna sahipti. Geleceği gördüğünü ve kariyerini bunun üzerinde şekillendirdiğini söylüyor.

Seattle'da başarılı bir avukatın oğlu olan Bill Gates, ilk bilgisayar programını 13 yaşındayken yaptı.

Harvard Üniversitesi'nde okuduğu iki yıl boyunca, zamanının büyük bölümünü programlama becerilerini geliştirerek ve bütün gece süren poker partilerine katılarak geçirdi.

Üniversiteyi terkeden Gates, New Mexico'ya yerleşti ve burada çocukluk arkadaşı Paul Allen'la birlikte Microsoft'u kurdu.

En büyük atılımları, 1980 yılında IBM'le MS-DOS olarak bilinen sistemin inşası için yaptıkları anlaşmayla gerçekleşti.

1986'da kamuya açılan Microsoft, bir yıl içinde henüz 31 yaşında olan başkanı Bill Gates'i kendi servetini kendisi kazanmış en genç dolar milyarderi konumuna taşıdı.

Bill Gates, BBC'yle yaptığı bir mülakatta Microsoft'un başarısının nedenini, "rakiplerinin çoğunun çok kötü yönetilmesine" bağlamıştı.

"İş deneyimi ve mühendislik deneyimi olan insanları nasıl dahil edeceklerini ve bir araya getireceklerini anlamıyorlardı." demişti.

Yeni ufuklar

Şimdi 52 yaşında olan Bill Gates, artık dünyanın en zengin adamı değil.
Yatırımcı Warren Buffet ve Meksikalı iş adamı Carlos Slim, Gates'in önüne geçmiş durumda.

Microsoft'taki günlük görevlerini bırakıp, Bill ve Melinda Gates Vakfı'ndaki çalışmalarına odaklanacak olan Bill Gates, firmanın başkanı olmaya ve özel teknoloji projeleri üzerinde çalışmaya devam edecek.

Ancak Gates, "büyük servet büyük sorumluluk getirir" görüşünde ve bu nedenle yeni aşılar geliştirmek, gelişmekte olan dünyadaki projelere mali yardım sağlamak gibi konulara ağırlık verecek.