BIST 10.268
DOLAR 32,32
EURO 34,76
ALTIN 2.388,80
HABER /  POLİTİKA

Başsavcıyı Çiçek çürütecek

AK Parti, savunma için tecrübeli bir ismi seçti. Savunmayı yapacak isim olan Çiçek, daha önce Fazilet'i de savunmuştu.

Abone ol

Kapatma davasında AKP'nin Anayasa Mahkemesi'ndeki sözlü savunmasını Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek yapacak. 3 Temmuz günü yapılacak sözlü savunmada, Çiçek'e AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da eşlik edecek.

AKP hakkındaki kapatma davasında takvim işliyor. 1 Temmuz Salı günü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Anayasa Mahkemesi'ne sözlü açıklamalarda bulunacak.

3 Temmuz perşembe günü ise, AKP adına savunma yapmak için Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ mahkeme heyetinin karşısına çıkacak.

 

Cemil Çiçek, tecrübesiyle bu
göreve seçilirken, savunma örnekler verilerek başlık başlık yapılacak. Çiçek, sözlü savunma konusunda tecrübeli, kapatılan Fazilet Partisi'nin de sözlü savunmasını yapmıştı. Bekir Bozdağ ise kişisel savunmaları derlediği için görevlendirildi. Çiçek asıl savunmayı yaparken, kişisel savunmalar konusundaki soruları Bozdağ yanıtlayacak.


AKP yönetimi de Cemil Çiçek'i bu göreve tecrübesi, üslubu ve hitabet gücü nedeniyle seçti.

Bekir Bozdağ ise kişisel savunmaları derlediği için görevlendirildi. Çiçek asıl savunmayı yaparken, kişisel savunmalar konusundaki soruları Bozdağ yanıtlayacak.
Sözlü savunma başlık başlık

Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nde sözlü savunmayı başlık başlık yapacak:

- "İddianamede tekzip edilen haberler yer aldı"
- "İddianamade yanlış bilgiler yer aldı"
- "İddianamade asılsız iddialara yer verildi"

Başsavcının hazırladığı iddianamede delil olarak sunulan gazete, televizyon haberleriyle ilgili tekziplerin dikkate alınmadığı anlatılacak ve bununla ilgili örnekler art arda sıralanacak.

Savunmada, iddianamenin asılsız iddialar ve yanlış bilgiler içerdiği de yine örnekler verilerek, açıklanacak.

Sözlü savunmada, AKP hükümetleri dönemindeki icraatlar anlatılacak, "AKP, Türkiye'nin dünyadaki itibarını yükseltti" mesajı verilecek.

Savunmada, 6 yıllık AKP iktidarları dönemindeki sağlıktan, kadın haklarına kadar icraatlar da detaylı olarak anlatılacak.

AKP hakkında kapatma istemi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ''laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği'' iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle 14 Mart 2008'de Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.