BIST 10.657
DOLAR 32,18
EURO 35,01
ALTIN 2.433,45
HABER /  SPOR

Fenerbahçeyi Allah korusun!

Savunmayı yenileyen Fenerbahçe beğenildi mi? Yeni forvetlerin performansı nasıldı? İşte notlar

Abone ol


100. yılda şampiyonluk parolası ile yola çıkan Fenerbahçe, dün akşamki futbolu ve yeni transferleri ile yorumculardan geçer not alamadı. İşte köşe yazarlarının yenilerle ilgili değerlendirmeleri.

Can Bartu; "YENİLERİ GÖREMEDİM"

FENERBAHÇE yeni transferleriyle sezonu yeni açtı. Ama bu, iç açıcı bir açılış değil. Oyuncular arasında bir uyumsuzluk var, birbirini tamamlayamıyorlar.

Lugano’nun attığı iki gol dışında, yeni gelen yabancıların büyük bir becerisini göremedim. Fenerbahçe’yi ileriye taşıyacak bir kıvılcım, ışık da göremedim.

Yeni transfer edilen iki uzun defans oyuncusu ve milli kalecisiyle duran toptan iki kafa golü yedi Fenerbahçe. Bir akın olur, pozisyonu kaçırabilirsin ama duran toptan yenilen golün affedilir bir tarafı yok.

Rıdvan Dilmen; FENERBAHÇE'Yİ ALLAH KORUSUN


Oyun içinde Fenerbahçe'ye top geçince ve özellikle duran toplarda rakibi Allah korusun. Top rakibe geçince Fenerbahçe'yi de Allah korusun. Hem defansın arkasına atılan, hem de duran toplarda. Tribünlerdeki büyük coşkuya, heyecana rağmen kötü bir maçtı. Fenerbahçe savunmasındaki Edu, Lucio dışında Brezilya'dan pek hamleli savunma oyuncusu çıkmayacağını dün gösterdi. Diğer savunmacı Lugano da aynı. Sadece Edu'ya göre biraz daha rakip forvetlere yakın oynuyor. Ama o da sarı kartı görünce bundan vazgeçti. Kezman ve Deivid ya hazır değiller, ya da fazla yüklenmeden yorgunlar. Ama bence kesin yorgunlar. Çünkü sahada güçsüzlerdi.
Fenerbahçe takımının 100 gol barajını geçebileceğini düşünüyordum ama geçen yıllara göre daha çok gol yiyeceğini de düşünüyordum. Sanırım bu sezon golsüz bir maçı olmayacak gibi gözüküyor.

Altan Tanrıkulu ; "AVRUPALI AFFETMEZ"

Fenerbahçe’nin yenileri çok merak ediliyordu.. Lugano maça damgasını vurdu zaten.. Bütün gollerde o vardı.. İkisinde olumlu, ikisinde olumsuz.. Attığı gollere laf yok. Ortayı yapan sihirli sol ayağı ödüllendiren vuruşlardı onlar. Ama ya Tuncay’a attırdığı ikinci golde elle yaptığı müdahele..

Kezman, hiç hazır değil. Topa vuruşlarda çok zayıf. Deparlarda etkisiz. Adam geçemiyor. Toparlanırsa yararlı olur.. Toparlanamazsa bu takımın forvetini Deivid-Tuncay oluşturabilir..

Deivid, daha sessiz ama daha çalışkan bir forvet.. Kenarlara kaçıyor, kendini kaybettiriyor. Ama o da gol noktalarında daha çok görünmeli.. Daha çok şut çekmeli.. Belki de kendine Lugano’yu örnek almalı..
Edu, son derece soğukkanlı.. Topa hakim. Oyunu iyi okuyor. Ama henüz Lugano ile iyi bir ikili oluşturabilmiş değil. Çok fazla pozisyon hatası yaptılar.

Ercan Saatçi; "TRANSFERLER"

Kezman : KEZMAN,
mizacı gereği biraz sert ifadeli. Ancak ısınma hareketlerindeki reaksiyonlarından, maçın sonuna kadar oyun içinde (Gol atamasa da) gerçek bir santrfor izledik. Üstelik Nobre’nin iki katı hızlı ve kuvvetli. Ancak biraz zamana ihtiyacı var.

Edu: LUCİANO sakatlık sorunu yaşamasaydı, Fenerbahçe’den gönderilir miydi, bilmem. Ancak Edu’nun Fenerbahçe dafansına ilaç olacağı her halinden belli. Edu’nun, Luciano’daki golcü özelliği pek olmasa da, Fenerbahçe için sorun olan defans bölgesine çok katkısı olacaktır.

Deivid: ANELKA’nın futbolculuğunu tartışmaya gerek yok. Ancak Anelka’nın sorumsuzluğu ve sorunlu kişiliği tartışılabilir. İşte takım için çok önemli olan bu uyum, Deivid’de var. Takımda başka Brezilyalı oyuncuların da olması bu oyuncunun başarısını 2’ye katlayacaktır.

Lugano: LUGANO bana göre de dünyanın en iyi stoperlerinden biri. Defansif, ofansif, oyun kurucu özelliklerine sahip ve stoper. Daha ne olsun ki? Takıma uyum sağlarsa uzun yıllar bu defansı taşır.