BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.442,43
HABER /  GÜNCEL

Estetik ameliyat kısmet açıyor

Türk kadınları Angeline Jolie'ye, erkekleri ise Brad Pitt'e benzemek için bıçak altına yatıyor.

Abone ol

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Bölümüne başvuran erkekler ünlü aktör Brad Pitt'in burnunu, kadınlar ise ünlü aktrist Angeline Jolie'nin dudaklarına sahip olmak istiyor.

Gaziantep bölgesinde en sık burun estetiği yapılıyor. Bunu karın germe ve meme küçültme istekleri takip ediyor. Estetik ameliyat olmak için başvuruda bulunan hastaların dörtte birini erkekler oluşturuyor. Erkekler daha çok burun ve kulak bölgelerinden ameliyat olmak istiyor. Özellikle Brad Pitt'in burnunu tercih ediyorlar. Kadınlar ise daha çok Angelina Jolie'nin dudaklarını yaptırmak istiyor.

Erkeklerde ayrıca kulak estetiği de talepler arasında. Kadınlar arasında burun, meme ve karın estetiği ilk sıralarda yer alıyor. Meşhur birilerine benzemek isteyenlerin çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Benzemek istedikleri kişi, döneme göre değişiyor. Bazen ellerinde fotoğraf ile gelip 'ben tamamen şu meşhur kişiye benzemek istiyorum' diyenlerin yanında sadece belli bir bölgesini benzetmek isteyenlere de rastlanıyor.

''EVLİLİĞİMİ KURTARDINIZ''

Kadınların güzel görünmenin yanı sıra evliliklerini kurtarmak için de estetik ameliyat olmayı istiyor. Bu operasyonların ardından hastaneye gidip doktorlara "evliliğimi kurtardınız" diyen çok sayıda kadın bulunuyor. Sadece bu da değil, bir çok genç kızın da estetik sayesinde kısmeti açılıyor.