BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Mafyayı bile korkutan cemaat

Mafyadan bile haraç alan İsmailağa cemaati hakkında 6 yıl önce hazırlanan rapor ne oldu?

Abone ol

İsmailağa Cemaati'yle ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 2000 yılında kapsamlı bir istihbarat raporu hazırladığı ancak bunun rafa kaldırıldığı öğrenildi. Emniyet'in hazırladığı rapor 1980-2000 yılları arasında Fatih'in Çarşamba semtinde kalabalıklaşan ve kılık kıyafetleriyle dikkat çeken cemaatle ilgili özel istihbarat çalışmalarına dayanıyor. Raporda 2000 yılı başında cemaatin terör örgütü olan İBDA-C ile yakınlaştığı, bir bölünme olduğu ve cemaatin bir kısmının teröre kaydığı ifade edildi.

Devlette kritik görevler

İstihbarat raporunda şu noktalara dikkat çekildi: Cemaatin dergisi yasadışı İBDA-C'nin yayın organı haline geldi. İBDA- C, İsmailağa Cemaati'nin üyelerinden militan ve parasal destek sağladı. Cemaatin birçok üyesi kamu kuruluşlarında kritik görevlere yerleştirildi.

İki cinayet iki işaret

Cemaat ile İBDA-C ilişkisinin arttığı dönemde önce Mahmut Hoca'nın damadı öldürüldü. İBDA-C lideri Mirzabeyoğlu'nun kendini mesih ilan etmesinin ardından emekli imam Bayram Ali Öztürk de katledildi.

En 'ağa' cemaat!

İsmailağa Cemaati hakkındaki suç duyuruları gibi Emniyet'in 2000 yılında hazırladığı rapor da sümen altı edilmiş. Raporda cemaate İBDA-C örgütünün çengel attığı, bu durumun oluşumu ikiye böldüğü belirtiliyor.

Haber:Yavuz RENÇBERLER - Ulaş YILDIZ- Ferit ZENGİN Umut
Kaynak: Sabah Gazetesi