BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.447,41
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

EYVAH okullar açılıyor!

Okulların açılmasına bir hafta kala İstanbul'da yaşam yeniden düzenleniyor. İşte okul önlemleri.

Abone ol

Okulların açılmasına sekiz gün kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'trafik' konusunda olağanüstü hale geçti. 18 Eylül pazartesi günü trafik sıkışıklığı yaşanmaması için alınan önlemlere göre, kentte 2000'in üzerindeki şantiyede devam eden çalışmalar bir hafta önceden minimuma indirilecek.

İETT 800 ek sefer koyacak, üç gün boyunca otobüsler ücretsiz hizmet verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kamu kurum ve kuruluşlarının iki hafta mesai saatlerine 1.5 saat geç başlaması için İstanbul Valiliği'ne müracaat ettiklerini açıkladı.

Çöp araçlarının çalışma saatleri trafiğin yoğun saatlerinin dışına kaydırılacak. Trafik akışına yardımcı olmak için 7 bin polise 1000 zabıta yardımcı olacak. Okul çevrelerinde hem asayiş hem de trafik güvenliği için polis ekipleri görev yapacak.

VELİLER UCUZLUK PEŞİNDE

Birinci sınıfların bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar gereğince öğretim yılına bir hafta önce girmesi, okul alışverişlerinin de hızlanmasına neden oldu. Tezgahlar son günlerde defter, silgi ve kalemle doldu.

Eğitim-Sen’in yaptığı araştırmaya göre bu yıl çocuğu birinci sınıfa başlayacak olan bir ailenin bütçesinden 501 YTL ayırması gerekiyor.