BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.447,41
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Fordun yeni CEOsu 20 milyon dolar

Ford’un yeni CEO'su Alan Mulally, şirketin başına 20 milyon dolar transferle geçti.

Abone ol

Ford’un yeni CEO’su Alan Mulally, finansal sorunlar içinde kıvranan şirketin başına geçmek için 20 milyon dolarlık transfer ücreti alacak. Maaş olarak da yılda 2 milyon dolar kazanacak olan olan Boeing’in eski Başkan Yardımcısı Mulally, 2007 yılında 3.5 milyon dolar bonusa ve performansına bağlı olarak belirlenecek oranda şirket hissesine de sahip olacak.

Birleşik Taşıt İşçileri Sendikası’nın (UAW) 2007 yılında hisse ve bonuslardan toplam kazancının 11 milyon doları bulması beklenen Mulally’nin geliri hakkında nasıl bir yorum yapacağı merakla bekleniyor.

MAAŞI HAK EDİYOR: Mulally’nin transfer ücretinin sektördeki yeteneği kapma rekabetini yansıttığına dikkat çeken Ford’un Başkanı Bill Ford, "Yeni CEO, Ford gibi bir şirketi yönetebilecek az sayıdaki adaylar arasından seçildi" dedi. Şirket yeniden tatmin edici kár marjlarına ulaşana kadar 2005 yılında, kendisine verilen tüm maaş, ikramiye ve diğer ödüllerden feragat eden Bill Ford, Mulally’nin ücretinin mantıklı olduğunu savunarak, "Yeni başkan özellikleri ve sorumluluğu açısından bu ücreti hak ediyor" dedi. Mually yıllık 2 milyon dolara ulaşan maaşıyla, geçtiğimiz yıl Boeing’de kazandığı 825 bin doları ikiye katlamış olacak.

(Hürriyet)