BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

Evde bakım maaşı alana 2 bin liralık bayram ikramiyesi var mı, ödenecek mi?

Dini bayramlardan ikincisi olan Kurban Bayramı 28 Haziran'da başlıyor. Devlet tarafından birçok kişiye bu bayram da 2 bin liralık bayram ikramiyesi ödenecek. Peki evde bakım maaşı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı? 2 bin liralık bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Abone ol

Kurban bayramı için geri sayım başladı, milyonlarca emekli, maaşının dışında 2 bin liralık bayram ikramiyesi alacak. Her bayram öncesi olduğu gibi evde bakım maaşı alanların kafası yine karışık. Arama motorlarından evde bakım maaşı alanlara ikramiye ödenir mi sorusuna yanıt arıyorlar. 2023 yılının ocak ayında yapılan son zamla evde bakım maaşları 4.336 TL'ye yükselmişti. Evde bakım maşı alanların Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanıp faydalanmayacağı merak konusu oldu.

Bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştı. Peki, Bayram ikramiyesi kimler alacak? Evde bakım maaşı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? Evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı?

Kimler bayram ikramiyesi alacak?

Dul ve yetim aylığı alanlar, iş göremezlik geliri alanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Birden fazla emekli aylığı alanlara tek ikramiye ödenecek.

Dul ve yetim aylığı alanlara ise Örneğin, eşinin vefatı nedeniyle yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alana yeni yılda 1000 TL ödeme yapılacak.