BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.423,70
HABER /  SPOR

EURO 2020'de ilk finalist İspanya'yı penaltılarda deviren İtalya oldu

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) İtalya, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 sona eren maçta İspanya'ya penaltı atışlarıyla 4-2 üstünlük kurarak finale çıktı.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) ilk yarı final maçında İtalya ile İspanya karşılaştı.

60. dakikada İtalya, 1-0 öne geçti. Sol taraftan gelişen atakta Ciro Immobile'nin topla buluşmasını engellemek isteyen İspanya savunmasının müdahalesinde boşta kalan meşin yuvarlağı Federico Chiesa kontrol etti. Ceza alanına giren bu futbolcunun şık bir vuruşla uzak köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu.

80. dakikada İspanya beraberliği yakaladı. Olmo ile yaptığı verkaçla ceza alanına giren Alvaro Morata yerden bir vuruşla topu kaleci Donnarumma'nın sağından filelere gönderdi: 1-1

Müsabakanın normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 sona erdi ve penaltı atışlarına geçildi.

İtalya'da Belotti, Bonucci, Bernardeschi ve Jorginho atışları gole çevirirken Locatelli penaltıyı kaçırdı. İspanya'da ise Moreno ve Alcantara penaltılarda gol sevinci yaşarken Olmo ve Morata fileleri havalandıramadı.

Penaltı atışlarında İspanya'ya 4-2 üstünlük kuran İtalya adını finale yazdırdı.

Turnuvanın diğer yarı final maçında bugün İngiltere ile Danimarka, Wembley Stadı'nda TSİ 22.00'de karşı karşıya gelecek.