BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,15
ALTIN 2.242,99

Ersun Yanal nereli eşi İrem Ağan Yanal kimdir?

Türk teknik direktör Ersun Yanal, 17 Aralık 1961'de İzmir'in Buca İlçesi'nde doğdu. 28 yıllık eşi Şenay Yanal'dan boşanan Ersun Yanal, 31 yaşındaki İren Ağan ile 2017 yılında evlendi.

Türk teknik direktör Ersun Yanal 17 Aralık 1961'de İzmir'in Buca İlçesi'nde doğdu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunudur. Burada teknik direktörler Mesut Bakkal ve Tevfik Lav ile arkadaşlığı başlamıştır.

Futbolculuğunda Aydınsporda da oynamıştır. Çalıştırdığı takımlardaki hücum futbolu anlayışı ile dikkat çeken Ersun Yanal, 1997-1998 yıllarında Yeni Salihlispor ile Afyonkarahisar Çay Belediyesi Kaymakamlık Kupası'nı kazanmıştır. En iyi ortalamasını bu takımda tutturmuştur. Bu takımdaki başarısı ile Denizlispor takımının dikkatini çekmiş ve bu takımla sözleşme imzalamıştır.

Milli Takım'da görev aldı
Vestel Manisaspor'dan istifa ettikten sonra 2007-2008 sezonunun 10. haftasında Ziya Doğan'ın istifasından sonra Trabzonspor'un başına gelmiştir. Yanal, Vestel Manisaspor'dan önce Denizlispor, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Türkiye Milli Futbol Takımı'nı çalıştırdı.

Parma'yı Lizbon'u eledi
Gençlerbirliği ile UEFA Kupası'nda Blackburn Rovers, Sporting Lizbon ve Parma'yı eledi. 1/8 Final oynamayı başardı ve o sezon kupayı alan Valencia CF takımına elendi. O sene kupayı kaldıran Valencia CF'yi turnuva boyunca yenmeyi başarabilen tek takım Ankara'da 1-0'lık sonuçla Gençlerbirliği oldu.

Fener'i şampiyon yaptı görevden alındı
27 Nisan 2009 tarihinde Trabzonspor kulübünden istifa etmiştir. Eskişehirspor'da Aralık 2011'de Skibbe'nin istifa etmesi üzerine teknik direktörlük görevine getirilmiştir. 2012-2013 sezonu bittikten sonra Eskişehirspor ile sözleşmesini karşılıklı anlaşarak fesheden Ersun Yanal, 28 Haziran 2013'te Fenerbahçe ile 1 milyon 500 bin dolar karşılığında 1 yıllık anlaşma imzalamıştır. Ersun Yanal, o sene Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşadıktan sonra dönemin başkanı Aziz Yıldırım, tarafından görevinden alındı.

21 yıllık geleneğin bozulmasına neden oldu
Ersun Yanal, daha sonra Trabzonspor'da görev almış ancak başarısız sonuçların ardından bordo-mavili kulüp ile yolları ayrıldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli taraftarların yoğun baskısı sonrasında 2109 yılında Ersun Yanal ile anlaştı. Fenerbahçe'de ikinci dönemi geçiren Ersun Yanal, Galatasaray'a 3-1 yenilerek 21 yıllık geleneğin bozulmasına neden olan teknik direktör olarak tarihe geçti.



Ersun Yanal'ın ilk eşi dava açmıştı

Ersun Yanal'ın ilk karısı Şenal Yanal eşinin ikinci bahar aşkına hayli sert tepki vermişti. Boşanma sürecinde Şenay Yanal, 2 çocuğunun babası olan Ersun Yanal’dan 10 milyonu maddi, 10 milyonu manevi olmak üzere 20 milyon lira tazminat ile 150 bin lira aylık tedbir nafakası istemişti. Ersun Yanal ile Şenay Yanal 1987’de Denizli’de evlenmişti.

Yasak aşkıyla evlendi
Ersun Yanal'ın Fenerbahçe teknik direktörlüğü döneminde ismi yasak aşk iddialarına karışmış ve büyük aşkı İren Ağan ile o dönemde tanışmıştı. Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu olan İren Ağan'ın peşinden uzun süre koşan Ersun Yanal, sonunda genç aşkıyla dünya evine girmişti.

Ersun Yanal'ın karısı İren Ağan kimdir?
Ersun Yanal'ın genç eşi İren Ağan 31 yaşında. Mimar olan İren Ağan, Bodrum'un CHP'li eski belediye Başkanı Mazlum Ağan'ın kızı.

1987’de Denizli’de evlenen Ersun Yanal ve Şenay Yanal'ın iki çocuğu bulunuyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Foto Galeri Ersun Yanal'ın eşi İrem Ağan kimdir genç karısı İren Ağan bakın kimin kızı Galeriye Gözat