BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan İslam dünyasına çağrı

Başbakan Erdoğan, İslam dünyasına "kadın reformu" yapması çağrısında bulundu.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan, İslam dünyasına "kadın reformu" yapması çağrısında bulundu. İslam Konferansı Örgütü'ne (İKÖ) kadına yönelik çalışmaları yöneten bir yan kuruluş kurması yönünde teklifte bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için kadına yönelik yanlış inanış ve geleneklerin İslam toplumundan ayıklanması gerektiğini vurguladı. AK Parti Türkiye Bülteni Yayın Kurulu Üyesi Ayşe Böhürler'e, röportaj veren Başbakan Erdoğan, şu mesajları verdi:

* KADIN REFORMU GEREKLİ: Kasım ayındaki içinde İstanbul'daki İKÖ toplantısında özellikle kadının kalkınmadaki rolü üzerinde durulacak. Bu toplantı da benim girişimim ile gerçekleşiyor. İKÖ'ye teklifte bulundum; nasıl gençlik teşkilatı oluşturduysa, kadına yönelik çalışmaları yöneten bir yan kuruluşu olmasında büyük fayda var. Çünkü İslam dünyasında kadın, olması gereken yere getirilmiş değil. Bu başarılmalı. Böylece İslam dünyasında kadın konusunda yeniden değerlendirme yapılabilir, buna bazıları reform diyebilir. Eğer bu doğru adımsa bu reform yapılmalıdır, yanlışlardan kurtulmak lazım.

* MÜSLÜMAN TÜRK KADINI: İnanıyoruz ki Müslüman Türk kadını uluslararası platformlarda, siyasette, sosyal hayatta tüm etkinliklerin içinde olacaktır. 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak biz de bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız.

* SEÇİM İÇİN SÖZ VERDİ: Şu anda parlamentodaki kadın sayısı beni tatmin etmiyor. Ama yapılacak ilk seçimde bizler kadın parlamenterlerimizin sayısını artıracağız.

* EVDEN İZİN ALAMIYORLAR: Çok sayıda kadını siyasete katmak istiyoruz, ama gelemiyorlar. Ya evinden müsaade alamıyor ya hazır olmadığını iddia ediyor ya da siyasetin zaman sınırı tanımayan çalışmaları onları siyasetten uzaklaştırıyor, kaçırıyor.

* CEHALET: Tabii en önemli sıkıntımız maalesef cehalet. Göreve geldik, Türkiye'de kadınların okuma yazma oranı yüzde 80 idi. "Haydi Kızlar Okula" kampanyasını başlattık.

* HESABINI VEREMEYİZ: Töre cinayetlerinin hâlâ bugünkü çağda var olması çok üzücü. Töre cinayetine kurban edilen insanların hesabını kimse veremez.

Haber: Bülent Aydemir
Kaynak:www.sabah.com.tr