BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Nazilerin Türk koca tepkisi

Almanya'da gövde gösterisi yapmaya hazırlanan Naziler'in mitingi fiyaskoya dönüştü.

Abone ol ALMANYA’da son yılların en büyük gövde gösterilerinden birini yapmak isteyen aşırı sağcıların, bir Türk yüzünden birbirine girdiği ve bu nedenle bazı çevrelerin Bremen’deki gösteriye destek vermediği ortaya çıktı. Neonaziler’in kalabalık bir şekilde kentte gösteri yapacağından hareket eden Türk vatandaşlarının 7 bin kişiyle karşı gösteri yaptığı gün, Bremen’e sadece 70 aşırı sağcının gelmesinin arkasındaki gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.

Bu gösterinin iznini alan Gabriela Yardım isimli kadın, eskiden bir Türkle evli olduğu için partililer bu durumu protesto etmişti.

Türk kocasından bir kızı olan Gabriela Yardım’ın soyadı gibi, kızının da "yarı yabancı" olduğunu savunan aşırı sağcılar, böyle bir gösteriye bundan böyle de destek vermeyeceklerini belirttiler.

İDEOLOJİYE İHANET

Kuzey Almanya’daki aşırı sağcılar arasında Gabriela Yardım’ın konumu uzun süredir tartışma konusuydu. Yardım’ın eskiden bir Türkle evli olduğunu, bu evlilikten de kızı Louisa’nın dünyaya geldiğini bilen aşırı sağcılar, Louisa’nın Genç Nasyonal Demokratlar’a (JN) üye olmasına rağmen, kızla anneyi "yarı yabancı" gördüklerini söylediler.

Bazı çevrelerin daha gösteriden önce, "Biz bu yürüyüşe destek vermeyiz" dedikleri ve Gabriela Yardım’ı "ideolojiye ihanet"le suçladıkları öğrenildi. Aşırı sağcı NPD’nin Bremen ve Aşağı Saksonya teşkilatlarının yanı sıra bazı kentlerdeki örgütler gösteriye destek vermek yerine, sağlık reformunu tartıştılar.

Gabriela Yardım, Bremen’in "nasıl daha yaşanılabilir" olacağı konusunda, aşırı sağcı REP partisine de 27 maddelik bir öneri kataloğu sundu. Bu öneriler arasında özellikle 25. madde dikkat çekiyor. Yardım burada, "Çoğu semtler, yavaş yavaş gettolaşıyor. Örneğin Gröpelingen’de bazı bloklar Türkler tarafından satın alınıyor. Böylece giderek Kreuzberg gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bu, engellenmelidir" talebinde bulunuyor. Yardım’ın kendisi de Gröpelingen semtinde oturuyor.

Kaynak:www.hurriyet.com.tr