BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  DÜNYA

ABDde Saddam asılmasın sesleri

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times Saddam'ın idamına karşı çıktı

Abone ol

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Irak'ta adaletin henüz tam anlamıyla sağlanmadığını belirterek devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in idamının ertelenmesi çağrısında bulundu.

Ölüm cezasına karşı olan gazetede yer alan bir makalede, Saddam'ın Irak'ta yaptığı gaddarlıklardan tümüyle sorumlu tutulması gerektiği vurgulanırken, ayrıca yine Saddam'ın insafsızca böldüğü Irak halkının eğitilmesi ve durumlarının iyileştirilmesi gereğinden sözedildi. Makalede Başkan Bush'un, Saddam davasının, Irak halkının “bir zorbanın yönetiminden hukukun üstünlüğüne geçme çabalarında bir dönüm noktası”olarak tanımlamasının aşırı olduğu yorumu da yapıldı.

Yazıda, Irak'ta baskın olan Şii ve Kürt politikacıların, Saddam davasını ve verilen cezayı kendi siyasi amaçları için kullanmaya çalışmalarından esef duyulduğu da belirtilerek, Saddam'ın idam kararının, Kürtlere yönelik şiddet eylemlerinden yargılanacağı ikinci bir duruşmanın tamamlanmasına imkan verecek bir süreye kadar ertelenmesi çağrısında bulunuldu.