BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İsrailde kan kavgası büyüyor

İsrail'de Etiyopya kökenli yahudiler, kendilerine karşı ırkçılık yapıldığını ileri sürüp polisle çatıştı

Abone ol

İsrail vatandaşı olan Etiyopya kökenli yahudiler, bağışladıkları kanların toptan çöpe atıldığını, bu tavrın ırkçılık olduğunu belirterek protesto eylemi düzenlediler.

Kudüs girişindeki ana karayollarından birini bu akşam kısa bir süreliğine kapatan göstericiler, polisle çatıştı. Olaylarda 4 polisin yaralandığı bildirildi. İsrail'in Kanal-2 televizyonu geçen hafta verdiği bir haberinde, Etiyopya kökenli israillilerin bağışladıkları kanların sağlık bakanlığınca toptan çöpe atıldığını duyurmuştu.

Kararın gerekçesi olarak, bu kanların hastalık taşıma riski olduğu açıklanmıştı. Göstericiler yaptıkları konuşmalarda kendilerinin sağlıklı kişiler olduklarını belirterek, yapılan işlemin kendilerine yönelik büyük bir hakaret olduğunu vurguladılar.

Bazı göstericiler de bu tavrın kendilerine karşı takınılmış ırkçı bir tutum olduğunu belirttiler. Sağlık Bakanlığı sözcüsü İnbal Yakobs ise yaptığı açıklamada, uluslararası alanda da geçerli olan işleyişi uyguladıklarını belirtti. Sözcü, Etiyopya gibi, AIDS'in bir salgın halinde bulunduğu bir ülkeden gelenlerin kan bağışı yapamayacaklarını ifade etti.