BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sabancı Erdoğanlı Köşke karşı

Güler Sabancı Erdoğan'ın Çankaya Köşküne çıkmasına karşı çıktı

Abone ol

02Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Çimsa’ya bağlı Eskişehir Çimento Fabrikası’nın ek tesis yatırımını başlatmak için geldiği Eskişehir’de ekonominin yanısıra siyasi konularda da çok önemli mesajlar verdi.

Türkiye’nin en büyük iki holdinginden birinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Güler Sabancı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın partisinin başında Türk siyasi hayatına daha faydalı olacağını düşündüğünü söyledi. Sabancı, “Cumhurbaşkanlığı seçimi için önümüzde daha altı ay var. Şu anda konuşmamız erken. Ama biliyoruz ki arada başka bir seçim olmazsa ki olmayacak görünüyor, bu parlamento, bu Meclis cumhurbaşkanını seçecek. Cumhurbaşkanlığı makamı geniş uzlaşmayla seçilmeli. Demokrasinin önemli kurallarından biri de uzlaşmadır zaten. Sayın Başbakanımız henüz 52 yaşında. Genç, dinamik ve aktif siyaseti başarıyla yapıyor. Aktif siyasette partisinin başında gerek kendi partisi gerek Türk siyaseti için çok daha fazla katkıları olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Güler Sabancı, bu sözleri ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmaması gerektiğini iş aleminde net biçimde dile getiren ilk kişi oldu.