BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Erdoğana sendikacı mektubu

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı (GMİS) Çetin Altun Başbakan Erdoğan'a mektup yazdı.

Abone ol

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı (GMİS) ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun, işçi açıklarının kısa sürede giderilmesi ve bazı zorunlu yatırımların yapılmasıyla Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) üretiminin 5 milyon ton/yıla yükseltilebileceğini savundu.

Altun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupta,
taşkömürü kurumunun 10 bin 540 işçiyle yılda 1 milyon 665 bin 324 ton üretim gerçekleştirdiğini, Türkiye'nin taşkömürü ihtiyacının ise 12 milyon ton/yıl olduğunu öne sürdü.

Bölgede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş ile Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının 2 milyon 500 bin ton/yıl taşkömürüne ihtiyaç duyduğunu ifade eden Altun, şunları kaydetti:

''TTK, bu fabrikalara ancak 400 bin ton kömür verebiliyor.  Yeterince taşkömürü üretmediğimiz için ithalata ülkemizin ödediği para yılda yaklaşık 1 milyar 500 milyon dolardır. Olumlu gelişme olmayan taşkömürü kurumunda, üretim sürekli geriliyor. Çünkü, emekli madencilerin yerine istihdam yapılmıyor. İşçilerin emeğiyle kömür üretilebilen kurum, kapasitesinin altında verimsiz ve zararına çalıştırılıyor. İşçi açıklarının kısa sürede giderilmesi ve bazı zorunlu yatırımların yapılmasıyla TTK'nın üretimi 5 milyon ton/yıla
yükseltilebilir. Yeni alınacak işçilerle kurumun yanı sıra ülkemiz kazançlı çıkacak ve bölgenin önemli sorunlarından işsizlik de kısmen çözülecektir.''