BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Albaraka müdahale istemiyor

Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz döviz kuruna müdahaley iyanlış buldu,

Abone ol

Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz, enflasyon hedeflemesi yapılan bir ülkede döviz kuruna müdahalenin, bu hedefle çelişeceğini kaydetti.

Büyükdeniz, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Kurul Toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Büyükdeniz, yabancıların Türk bankacılık sistemine olan ilgisine ilişkin soru üzerine, bunu olumlu olarak değerlendirmek gerektiğini, bu durumun sürpriz olmadığını söyledi.

Türkiye'de özellikle genç nüfus nedeniyle bireysel bankacılık talebinin yüksek olacağını dile getiren Büyükdeniz, yabancı ortaklıkların Türk bankacılığının uluslararası alanlarda rekabet şansını artıracağını anlattı. Büyükdeniz, ''Rekabetten korkmamak gerekir. Türkiye'nin bu tip şeylere cesaretle girme mecburiyeti vardır'' dedi.

''MÜDAHALE YERİNE BAŞKA TEDBİRLER ALINABİLİR''

Adnan Büyükdeniz, piyasalardaki dalgalanmalara ilişkin de, kura müdahale yerine başka tedbirler alınarak piyasaların dalgalanmasının azaltılabileceğini ifade etti. Enflasyon hedeflemesi yapılan bir ülkede, kura müdahalede
bulunulmasının bu hedefle çelişeceğinin altını çizen Büyükdeniz, ''Karların faaliyetlerle elde edilmesi gerekir, piyasa riskleriyle değil'' dedi. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan da, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırması üzerine, bütün dünya borsalarının bundan etkilendiğini söyledi. Uyan, ''Bu dalgalanmalar umut ederiz ki geçici olacaktır'' dedi.