BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gürtuna Turkuazı anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanlarından Gürtuna, Turkaz adlı başlattıkları yeni hareketi anlattı.

Abone ol

Turkuaz Hareketi lideri Ali Müfit Gürtuna, ''Siyaset toplumsal yapıyı ayrıştırırsa, bu tam bir felakettir'' dedi.

Gürtuna, Konya'da düzenlediği basın toplantısında, Turkuaz adıyla
yeni bir siyasi hareket başlattıklarını söyledi. Temel amaçlarının geleceği kurgulamak üzere, teorik çalışmalar yapma hedefine kilitlenmiş araştırma ekipleri oluşturmak ve Türkiye'deki siyasetin karşılığı olan sosyal gücü üretmek olduğunu ifade eden Gürtuna, Türk siyasetindeki en büyük eksikliğin bilgi, donanım ve hazırlık eksikliği olduğunu belirtti.

Türkiye'de siyasetin mutfağı olmadığını, siyasetçinin seçim arifesinde, hassas olan her türlüğü değeri, her türlü vaadi vererek istismar ettiğini savunan Gürtuna, şunları kaydetti:

''İktidara gelenler hazırlıkları olmadığı için, çözüm üretemiyor. Üniversite sınavına girmek isteyen gençler 3-4 yıl çalışıyor, bakan ya da başbakan olmak için ne kadar çalışıyorlar, bu görev çok daha mı önemsiz? Türkiye'de siyaset maalesef toplumsal ayrılık üzerine kurulu. Siyaset toplumsal yapıyı ayrıştırırsa, bu tam bir felakettir. Bir seneye yakındır siyasetteki üslup düşüklüğünün nerelere kadar gidebileceğini, çok açık bir şekilde görüyoruz. Bulanık suda balık avlamak isteyenler olduğu söyleniyor. Siz suyu bulandırırsanız, bulanık suda balık avlamak isteyen çıkmaz mı? Önemli olan suyu bulandırmamaktır. İktidar başka olmak üzere tüm siyasetin görevi
budur.''

Gürtuna, partileşme sürecinde son noktaya geldiklerini, parti olarak önümüzdeki seçimlere katılacaklarını belirtti.