BIST 10.733
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.500,09
HABER /  GÜNCEL

Bari kadayıf kaçmasın

Yunanlıların baklavaya sahiplenmesi, Erzurumlu kadayıf dolmacısı Muammer Usta’yı endişelendirdi.

Abone ol

Muammer Usta, “Türk baklavasını kaptırdık, kadayıf dolmasına sahip çıkalım” diye uyardı.

Dadaşların, Gaziantepliler"in başına gelen olaydan ders alması gerektiğini söyleyen Erzurum'un en ünlü tatlısı kadayıf dolmasının ustası Muammer Tanhaş, şunları söyledi:

“Dadaş, viagrasına sahip çıkmalıdır. Gaziantep"in baklavasını kurnazlık yaparak Yunanlılar sahiplendi. Bu olayı örnek alabilecek olan diğer milletler sırada. Özellikle Ermeniler"in bizim kadayıf dolmasında gözleri var. Yarın Ermeniler de kadayıf dolmasına sahiplenirse, şaşmamak gerekir.

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ticaret Odası bir an evvel Erzurum"un kadayıf dolmasının patentini almalı, bunu Türk tatlısı olarak tescil ettirmelidir. Kadayıf dolmasını, Erzurum”un mahalli mutfağından çıkarıp bir marka haline getirerek dünyaya tanıttım. Türkiye"den önce AB"ye de girdi. Adıma da patent aldım. Bu konuda ben üzerime düşeni yaptım. Şimdi sıra Erzurum"a yönetenlerde.”

Öneri üzerine Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Muammer Cindilli, “En az 300 yıllık bir geçmişe sahip olan Türk tatlısı kadayıfın, Erzurum ve Türkiye adına tescillenmesi için TPE"ye (Türk Patent Enstitüsü) resmi başvuruda bulunacağız. Ünü ülke dışına yayılan kadayıf dolmasını başka uluslara kaptırmaya niyetimiz yok” diye konuştu.