BIST 10.744
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.504,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dinçerden MEBe suçlama

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer hükümetin kadrolaşma rekoru kırdığını ileri sürdü.

Abone ol

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, eğitim alanında AK Parti hükümeti döneminde ''kadrolaşma rekoru kırıldığını'' ileri sürdü.

Dinçer, sendika merkezinde düzenlediği basın toplantısında,  Cumhuriyet tarihinin en yaygın ve hızlı kadrolaşmasının AK Parti hükümeti döneminde yapıldığını öne sürerek, ''Eğitim alanında adeta bir kadrolaşma rekoru kırılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığında yaşanan ırkçı-gerici kadrolaşma o kadar ciddi boyuta ulaşmıştır ki artık, eğitimin ve toplumun geleceğini tehdit edecek aşamaya gelmiştir'' diye konuştu.

Eğitim Sen'in belirlemelerine göre, son 3,5 yıl içerisinde görevden alınan ve göreve atanan yönetici sayısının 10 binlerle ifade edildiğini kaydeden Dinçer, 59 ilden gelen bilgilere göre de AK Parti döneminde yönetici olarak atananların sayısının 9 bin 418 olduğunu, tüm illerdeki sayılarla bu rakamın 20 binleri bulacağını iddia etti.

3 KOLDAN ANKARA'YA YÜRÜYÜŞ

Bu rakamın eğitim yöneticilerinin yüzde 30'u anlamına geldiğini belirten Dinçer, şöyle konuştu: ''Geçtiğimiz dönem içerisinde, kadrolaşmanın yanında özellikle Eğitim Sen üye ve yöneticilerine yönelik olarak soruşturma, baskı ve sürgünler de yoğunlaşmıştır. Eğitim Sen olarak, üzerimizdeki siyasi baskılara sessiz kalmayacağımızı göstermek, baskı ve soruşturmalara maruz kalan üye ve yöneticilerimize sahip çıkmak, ırkçı ve gerici kadrolaşmanın eğitim sistemini çürütmesine dur demek için üç koldan 26-27-28 Mayıs tarihlerinde yöneticilerimizle Ankara'ya yürüyoruz.''

Dinçer'in verdiği bilgiye göre, Şanlıurfa'dan yola çıkacak birinci yürüyüş kolu Gaziantep, Adana ve Konya üzerinden, İstanbul'dan yola çıkacak ikinci yürüyüş kolu Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu güzergahından, İzmir'den yola çıkacak üçüncü yürüyüş kolu ise Manisa, Balıkesir, Bursa ve Eskişehir üzerinden Ankara'ya gelecek.

Ankara ve çevre illerden gelen üye ve yöneticilerin katılımıyla 28 Mayıs Pazar günü Ankara'da bir basın açıklaması yapılacak.