BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  GÜNCEL

Nevşehirde gergin gece

Polis kendisinden araç isteyen zanlıya "Bu Amerikan filmi değil orada bile isteyince gelmiyor" dedi.

Abone ol

Nevşehir'de, hırsızlık amacıyla girdikleri kuyumcu dükkanında bir kadını rehin alan silahlı 2 kardeş, polisler tarafından ikna edilerek teslim oldu. Polis aracına bindirilen zanlılar, vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.

Alınan bilgilere göre, Belediye Caddesi'ndeki bir kuyumcu dükkanına gelen Hüseyin A. (28) ile kardeşi Adem A. (24), iş yeri sahibi Eyüp ve Cemalettin Özdemir kardeşleri kurusıkı tabancayla tehdit ederek vitrin ve kasadaki altınları istediler.

Eyüp Özdemir altınları bir torbaya doldururken Cemalettin Özdemir'den olay yerinden uzaklaşmak için araç isteyen 2 zanlı, daha sonra Cemalettin Özdemir'i araç getirmesi için dışarı gönderdi. Cemalettin Özdemir'in olayı polise bildirmesi üzerine Hüseyin ve Adem A, yanlarındaki sarraf Eyüp Özdemir'i dövdü. Çıkan arbedede, Eyüp Özdemir iş yerinden kaçmayı başardı.

Bunun üzerine zanlılar, yoldan geçen Ayşe Başgelen'i silah zoruyla kuyumcu dükkanına sokarak rehin aldılar. İş yerindeki çekmeceleri karıştırırken Cemalettin Özdemir'e ait ruhsatlı tabancayı da ele geçiren 2 kardeş, daha sonra olay yerine gelen polisle pazarlık yapmaya başladı. Araç isteyen zanlılara, polis, "Bu Amerikan filmi değil kardeşim. Araç isteyince filmlerde bile gelmiyor" dedi. Polis uzur süre  rehineyi kurtarmak için Hüseyin ve Adem A'yı ikna etmeye çalıştı. Bu sırada geniş güvenlik önlemleri alınırken, olay yerine itfaiye aracı, ambulans ve panzer sevk eden Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olası bir operasyon için de hazırlık yaptı.

Ellerindeki silahlarla çevreye rasgele ateş de açan 2 kardeş, polisin çabaları sonucu teslim olmayı kabul etti. Önce polislerden istedikleri sigaraları içen Hüseyin ve Adem A, daha sonra teslim oldu. Polis, Adem A'yı araca bindirirken, çevrede toplanan kalabalık zanlıya saldırmak istedi. Polisin ve Özel Harekat timlerinin müdahale ettiği vatandaşlar, daha sonra polis arabalarına saldırdı.

Olayları yatıştırmak için havaya ateş açan polis ekipleri ile vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Emniyet güçleri, diğer zanlı Hüseyin A'yı polis yeleği giydirerek araca bindirdi. İş yerinden son olarak çıkarılan rehine Ayşe Başgelen, Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hüseyin ve Adem A. kardeşler gözaltına alındı. Daha sonra vatandaşlar, polis ekiplerine sevgi gösterisinde bulundular.