BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL

Türk pilot sevindirdi

Ege'de Türk ve Yunan uçakları çarpışarak düştü. Görgü tanıkları bir paraşüt gördüklerini bildirdi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetlerine mensup bir F-16 uçağı ile Yunanistan Hava Kuvvetlerine mensup bir F-16 uçağının Ege ve Akdeniz'in uluslararası hava sahasında havada çarpıştığını ve her iki uçağın da düştüğünü bildirdi.   

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün Ege ve Akdeniz'in uluslararası hava sahasında rutin eğitim uçuşu icra eden Türk Hava Kuvvetleri uçaklarına, saat 12:48 sularında Rodos Adası'nın 35 mil güneyinde Yunanistan Hava Kuvvetlerine mensup uçaklar tarafından önleme yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Yapılan önleme sırasında Türk Hava Kuvvetlerine mensup bir F-16 uçağı ile Yunanistan Hava Kuvvetlerine mensup bir F-16 uçağı havada çarpışmış ve her iki uçak da düşmüştür. Türk Pilot Üsteğmen Halil İbrahim Özdemir sağ olarak kurtulmuştur. Olay ile ilgili incelemelere devam edilmektedir.''

TANKER TARAFINDAN KURTARILDI

Türk Hava Kuvvetlerine mensup bir F-16 uçağı ile Yunanistan Hava Kuvvetlerine mensup bir F-16 uçağının Ege ve Akdeniz'in uluslararası hava sahasında çarpışması sonucu ticari gemi tarafından kurtarılan Türk Pilot Üsteğmen Halil İbrahim Özdemir'in Türk Hava Kuvvetleri'ne ait arama kurtarma helikopteriyle söz konusu gemiden alındığı bildirildi.

AA muhabirinin Denizcilik Müsteşarlığı Arama Kurtarma Merkezi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, uçaktan paraşütle atlayan Türk Pilot Üsteğmen Özdemir, Panama bandıralı ''Gazcentry'' adlı LPG tankeri tarafından kurtarıldı.

Pilot Üsteğmen Özdemir, Denizcilik Müsteşarlığı Arama Kurtarma Merkezi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma Merkezi ile yaptığı ortak operasyonla Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopterle ''Gazcentry'' adlı gemiden alındı.