BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.434,12
HABER /  SPOR

Necati kaçırdı, krallık kaçtı

G.Saraylı Necati, "Son beş maçta kaçırdığım golleri atabilsem, belki de gol kralı olurdum" dedi.

Abone ol

Gerets"in son haftaya kadar forvet hattında vazgeçemediği tek isim oydu. Yeri geldi Ümit Karan"la, kimin zaman Hakan Şükür"le, zaman zaman da Hasan Kabze"yle yanyana oynadı.

Formsuz olduğu dönemlerde dahi Belçikalı teknik adam tercihini ondan yana kullandı, o da attığı gollerle hocasının yüzünü kara çıkartmadı. Tam 18 golle Cim Bom"un en skorer ismi olmayı başaran Necati Ateş, son dakikada gelen şampiyonluğun öncesini anlattı. “Şampiyonluk için fazla söze gerek yok. Şampiyon biziz” diyen golcü oyuncu merak edilen her sorunun cevabını verdi. Söz Necati Ateş"in...

"Kral olabilirdim"

“Türkiye"de forvetler için şöyle bir gerçek var. Gol atarsanız iyisiniz, atamazsanız kötü. Ben iki gol attığım bazı maçlarda kötü oynamıştım. O karşılaşmalardan sonra, "Necati çok iyi oynadı, iki gol attı, takımını sırtladı" gibisinden yazılar yazıldı. Bunların hepsi yanlış. Bir forvetin performansı sadece attığı gollerle değerlendirilmemeli. Son haftalarda çok şanssızdım. Son beş maçta kaçırdığım golleri atabilsem, belki de gol kralı olurdum... Hakemler de hata yapıyor. Hataların aleyhimize, rakibimizin lehine olması bizi pozitif etkiledi. Ama şampiyon olduğumuz için bunları düşünmek istemiyoruz.”

"Üzüntüler 1 gün sürdü"

“Hiçbir zaman inancımızı kaybetmedik. Sadece puan kaybettiğimiz günler üzülüyorduk. İkinci gün üzüntüyü aşıp, şampiyonluk yarışına devam etmemiz gerekiyordu. Böyle davranmalıydık çünkü zaten hiçbir şey iyi değildi. Bu şartlarda takımı şampiyon yapan her oyuncunun, -oynayan ya da oynamayan- alnından öpülmesi gerekiyor... Fenerbahçe maçından sonraki eleştiriler ise normaldi. 4-0 kaybettik ve kötü oynadık. Aslında ilk 10 dakika Ayhan, ben ve Hakan ağabeyin pozisyonları var. Onlar gol olsa, maç öyle gitmezdi. İstediğin kadar kötü oyna, o golleri atsaydık, şampiyonluk turunu orada atardık.”

"En değerli şampiyonluk"

“Şampiyonluğun parayla pulla alakası yoktu. Takımda arkadaşlık, dostluk süperdi. Sezon boyunca, zaman ilerledikçe birşeyler yapacağımızın farkındaydık. Şampiyonluğu hangi maçlar getirdi derseniz, son dakikada gol attığımız karşılaşmalar diyebilirim. Bu sene son dakikalarda çok gol attık. Ama şu bir gerçek, futbolcular şampiyonluk yarışı boyunca ne olursa olsun bir bütündü. Çalışanıyla, oynayanıyla, aşçısıyla, temizlikçisiyle... Zaten şampiyonluk gecesi bunu gördünüz, herkes oradaydı. Birbirimizden hiçbir zaman kopmadık. Büyük iş başardık. Bence 16 şampiyonluk içinde en değerlisi bu...”

"Yıldırım bırakmamalıydı"

“Konya"da uçakta yaşanan olaylar beni fazla etkilemedi. Sahaya çıkınca, tüm sorunları rafa kaldırıyorduk. Tatsız bir olay olarak mazide kaldı... Bu sezonun en güzel gollerini Ümit Karan attı. Orhan"ın ortasında Vestel Manisa"ya attığı, Hasan Şaş"ın ortasında da Sivasspor"a attığı goller jeneriklikti. Tabii ki Hasan Kabze"nin Beşiktaş"a attığı ikinci gol çok güzeldi. Benim de Samsunspor karşılaşmasındaki golüm güzeldi... Fenerbahçe buralara geldiyse, Aziz Yıldırım"ın yüzde 60-70 katkısı vardır. Büyük, önemli bir başkandı. Bırakmaması gerekiyordu. Şahsen ben üzüldüm. Rekabetin tadı tuzuydu.”