BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Raşit Çetiner veda etti

Bursaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner, ''Misyonum bitti ve Bursaspor ile yollarımı ayırıyorum'' dedi.

Abone ol

Bursaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner, ''Misyonum bitti ve Bursaspor ile yollarımı ayırıyorum'' dedi.

Çetiner, Vakıfköy Orhan Özselek Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Bursaspor'un 2005-2006 sezonunu şampiyon olarak tamamladığını, göreve geldiği günden bu yana herkesten yakın ilgi
gördüğünü belirtti.

Yeni seçilecek yönetimin önünü açmak için görevden ayrılma kararı aldığını belirten Çetiner, bugüne kadar çok sayıda takımdan teklif aldığını, ancak Bursaspor ile görüşmeden diğer kulüplerle görüşmeyi kabul etmediğini dile getirdi.

Çetiner, Levent Kızıl için Bursaspor'a geldiğini, etik olarak da Kızıl'ın devam etmeme kararı üzerine ayrılma kararı aldığını ifade ederek, ''Misyonum bitti ve Bursaspor ile yollarımı ayırıyorum. Bu dakikadan itibaren gelen teklifleri değerlendireceğim. Bir çok teklif vardı, hatta bana teklifte bulunan bir çok kulüp yeni hocalarla anlaştı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Basın ve seyircinin duruşuna da saygı duyuyorum'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''Transfer çalışmalarınız var mıydı'' yönündeki sorusu üzerine Çetiner, Afrika Kupası'nı izlediklerini, Brezilya'dan da bazı oyuncuları takip ettiklerini belirterek, ''Ben de bugün Brezilya'ya gidecektim, ama bu gelişme üzerine diğer arkadaşlar gitti. İyi oyuncular tespit ettik. Bizden sonra gelecek teknik heyet yardım isterse gereken yardımı yaparız'' yanıtını verdi.

Çetiner, ''Bursaspor'un hedefi ne olmalı'' sorusunu ise ''Biz doğru bir yönetim gösterdik, onun için şampiyonluk geldi. Doğru yol örnek olmalı. Akla uygun hedefler seçilmeli'' diye yanıtladı. Bursaspor'un 5 yıllık bir program yapması gerektiğini dile getiren Çetiner, güçlü bir yönetim, iyi bir kadro ve istikrarlı bir teknik heyet ile yeşil-beyazlı takımın kademeli olarak başarıyı
yakalayabileceğini vurguladı.

Çetiner, toplantının ardından gazetecilerle ve kulüp çalışanlarıyla vedalaştı. Duygusal anların yaşandığı vedalaşmanın ardından Çetiner, kulüp tesislerinden ayrıldı.