BIST 10.192
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.406,41
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan-Özel görüşmesinin ilk gündem maddesi belli oldu Abdulkadir Selvi'den bomba kulis

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yapacağı görüşmeye dair CHP kulislerinde konuşulanları yazdı. Selvi, Gezi’den dolayı hapis cezasına çarptırılanların durumunun ilk gündem maddesi olacağı söyleniyor." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yapacağı görüşmenin içeriğine dair çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Özel, Cumhurbaşkanı ile görüşmeye giderken gündem başlıklarını partisinin değişik kademeleri ile yapacağı görüşmeler sonucunda belirleyeceğini açıklamıştı. 

Merak edilen görüşmeye dair Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP kulislerinde konuşulanları bugünkü yazısında aktardı.

İlk başlık Gezi davası mı olacak?

Selvi, yazısında "Özgür Özel’in görüşeceği konu başlıkları henüz belirlenmedi ama CHP kulislerinde Gezi’den dolayı hapis cezasına çarptırılanların durumunun ilk gündem maddesi olacağı söyleniyor. Bu konuda bir esneme sağlanırsa Başkanlık sisteminde yapılacak düzenlemelere destek verebilecekleri ifade ediliyor." diye yazdı.

Yargı, ekonomik kriz, dış politika, belediyeler masada olacak

Öte yandan ziyarete ilişkin BBC Türkçe’ye değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Özel’in ziyaretinde dile getireceği konuları üç temel başlık altında sıraladı:

“Birincisi halkımızın içinde bulunduğu temel sorunların gündeme getirilmesi.
"İkincisi Türkiye'de özellikle anayasal düzeydeki hak ihlalleri. Anayasa’nın hiçe sayıldığı durumlar yaşandı. Aynı şekilde AYM kararlarına uyulmadığını da biliyoruz. Bazı konularda yargıda adım atılması gerekiyor.
"Üçüncüsü de şu anda Türkiye’nin uluslararası alanda yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Genel Başkan, 'Türkiye’de muhalefet görevimizi yaparız ama yurtdışına gittiğimizde de Türkiye partisiyiz' diyor. Bunun gereği olarak da olası işbirliklerini konuşacaklardır.”

Özel’in bu temel başlıklar altında, emeklilerin sorunlarını dile getirerek, partisinin “en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi” önerisini Erdoğan’a iletmesi bekleniyor.
Ayrıca Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması, Gezi davası tutuklularına ilişkin hak ihlallerine dikkat çekerek, mevcut anayasaya uyulması talebini dile getireceği ifade ediliyor.